REKLAMI GEÇ

DAHA BRONZ MU? DAHA GENÇ Mİ?

26 Nisan 2019 Cuma

Yazın gelişiyle güneş kremi reklamlarını her yerde sık sık görür olacağız. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün yanına bir de güneş kremi ekleyip tatillerimizi şenlendiriyoruz.

Peki, sadece sahilde ya da havuz kenarında mı kullanmalıyız?

Bu sorunun cevabını tabi ki de hayır. Güneş kremini yaz kış demeden kullanmalıyız. Güneş yüzünü yaz mevsimindeki gibi göstermese de kremi her mevsim kullanmalıyız. Üşenmeden evden çıkmadan kesinlikle15 dakika önce güneşe maruz kalacak bölgelere sürmeliyiz. Evden makyaj yapıp çıkanlar, genelde makyajın altına güneş kremi sürmeyi ihmal ediyorlar, ancak bu yanlış bir tercihtir. Güneş kremi kullanmasanız da güneş koruma faktörlü birçok ürün var ve bunlardan birini tercih edebilirsiniz. Böylece bir nebze de olsa koruma sağlayabilirsiniz.

Gelelim sahil kenarında saatlerce güneşlenip derisini kahverengiye dönüştüren bronz ten hayranlarına. Yazın süt gibi beyaz dolaşmamak istemenizi anlıyorum ama sırf daha koyu bir tene ulaşmak için cildinize yaptığınız o işkenceyi bir türlü anlayamıyorum. Özellikle bronzluk sağlamak için cildine bronzlaştırıcı kremler sürenler ki en zararlısı da o ürünler. Yıllardır deniz kenarında şemsiyenin altında 50 faktör güneş kremi kullanarak yeterli seviyede bronzlaşabiliyorum. Bu şekilde bile bronzlaşabiliyorken neden siz bunu kendinize yapıyorsunuz?

Üniversite yıllarında büyük firmaların toplantılarında görevli olarak çalışıyordum. O zamanlar bu konularla ilgili çok da bir bilgim yoktu. Toplantının birinde 50’li yaşlarında bir grup kadın geldi. Hepsinin teni kahverengiydi. Solaryum ya da yanlış güneşlenme bilmiyorum nedenini ama bunu kendilerine yıllardır yaptıkları çok belliydi. Ciltleri güneş lekeleriyle dolu ve kırış kırıştı. Bronz olmaları onları güzelleştirmemiş aksine olduklarından daha yaşlı ve kötü bir görünüme neden olmuştu. O zaman anlamış bu konuyu iyice araştırmıştım.

Bu konuyla ilgili bir örnek daha vermek istiyorum. Babaannem şu anda 83 yaşında, tam bir köylü kadınıdır. Zamanında yıllarca tarlada hiç cildini korumadan çalışmış ama hep başında örtüsü ve bileklerine kadar örttüğü o kıyafeti vardır. Geçenlerde kollarına baktığımda sadece bileklerine kadar güneş gören yerlerinin güneşin etkisiyle kırıştığını, lekelendiğini ama kolunun güneş görmeyen kısımlarının aksine hiç de 83 yaşında birisinin kolları gibi olamadığını gördüm. Siz de babaannem gibi kapalı giyinin demiyorum ama güneşin cilt üzerindeki zararlarını etrafınıza biraz daha dikkatlice bakınca görebileceğinizi düşünüyorum. Cildinizi seviyorsanız, ileride yaşıtlarınızdan daha kırışık ve yaşlı bir cilt istemiyorsanız şimdiden önlemini almanız gerekiyor. Güneş kremi fiyatları biraz tuzlu olabilir ama bir de şöyle düşünün cildini gençleştirmek için insanlar güzellik merkezlerine binlerce lira harcıyor ve tabi ki de giden pek de geri gelmiyor, seçim sizin.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı