REKLAMI GEÇ

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

11 Nisan 2019 Perşembe

Her gün saç yıkamak. Temiz olsun diye her gün yıkadığımız saçlarımıza aslında ne kadar çok zarar verdiğimizin farkında değiliz. Saçlarınızın da kendi yağına ihtiyacı olduğunu herkes bas bas bağırıyor. Ben de buradan, her gün saçlarını yıkamadan rahat edemeyenlere sesleniyorum. İnanın saçlarınızı iki gün yıkamazsanız kirden, pastan ölmezsiniz. Saçlarınızı rahat bırakın, daha canlı olduğunu ve gürleştiğini göreceksiniz.

Saçlarınızın uzaması için uzun süre kestirmeyenler. Peki, bu ne kadar doğru? Doğru olan, sık kesilen saçlar daha az kırıklı, daha canlı olur ve daha hızlı uzar.

Saçları çok fazla ısıtıcılara maruz bırakmak, saçlara yapılan en büyük zulümdür. Saçların çok daha hızlı yıpranmasına kırılmasına neden olacaktır. Her ne kadar hiç yapılmaması taraftarı olsam da, fön-maşa-düzleştirici ve türevlerinin kullanımının en aza indirilmesi gerekiyor.

Gece yatmadan önce makyajını temizlemeden yatanlar; size sesleniyorum. Sabah yüzünüzde çıkan sivilcelere aynada selam vermek istemiyorsanız, cildinizi temizlemeden yatmayın.

Yastık kılıfını sık sık değiştirmemek de yapılan önemli hatalardan biri. Her gece yüzünüzü koyduğunuz yastık kılıfını değiştirmediğiniz takdirde yastık üzerindeki mikroplar, yüzünüzdeki siyah nokta ve sivilcelerin artmasına neden olacaktır. Haftada iki-üç kez değiştirmekte fayda var.

Aramızda sabah kalkar kalkmaz yüzünü temizleme jelleriyle yıkayanlar vardır. Bu da yapılmaması gerekenlerden bir diğeri. Sabah ilk iş cildi yormak ve kurutmak yerine, soğuk suyla hem cildinizin hem de sizin uyanmanızı sağlayabilirsiniz.

Hemen hemen her gün denecek kadar çok yüzüne maske yapan arkadaşlarıma sesleniyorum. Youtuberları çok da dikkate almayın. Eminim onlar da her gün maske yapmıyorlar. Ciltlerinin çok güzel görünmesinin nedeni de kliniklerde uygulanan profesyonel bakımlar ve yüz filtreleri olabilir. Siz kendi yüz tipinize ve ihtiyacınıza uygun maskeyi haftada bir ya da iki kez yapabilirsiniz.

Kapalı havalarda güneş koruyucu sürmeye gerek olmadığını düşünenleriniz varsa lütfen hemen bu düşünceleri bir kenara bıraksın. Yaz kış demeden güneş ışınları yeryüzüne ulaşıyor ve cildimize zarar veriyor. Mümkün olduğunca bunun önüne geçebilmek için güneş koruyucu kreminizi yanınızdan ayırmayın.

Son olarak vücut yaşına değil de cilt yaşına ve ihtiyacına uygun krem ve uygulamaları yapmak gerekiyor. Gelişi güzel krem seçimi yapmayın. Hem cebinize, hem vaktinize, hem de cildinize yazık. Doğru zamanda doğru ürünlerle cilt sorunlarının önüne geçilebilir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı