REKLAMI GEÇ

HAYATIMIZIN VİRAJLARI

27 Mart 2019 Çarşamba

Eğer aileniz yollarınıza bol bol köprülü kavşak ve alt geçit yapmadıysa, yollarınız virajlarla ve taşlarla dolu olabilir.

Eğer ikinci kesimdeyseniz hoş geldiniz yazıma devam edebilirsiniz.

Benim için hayatın ilk virajı, dört tekerlekten iki tekerleğe geçmektir. Bu benim için kesinlikle büyüme göstergesidir. Çocuk mahallede yaşıtları arasında ilk statüyü işte orada kazanır. O artık iki tekerleğe hakkıyla geçmiş ve düşmeden yoluna devam edebilmiştir.

Bir sonraki viraj, ilk defa çalışıp kazanılan parayla kendine bir şey almak. Küçük ya da büyük bir önemi yok önemli olan çalışıp alabilmek. Bu durumun hayatımızda çok önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. En azından benim için öyleydi. Çalışıp kazandığım ve kendime aldığım çantayı yıllardır saklarım. O çanta benim için emek demektir. İnsanın emeğin ne olduğunu öğrenebilmesi için en güzel yol bu olabilir. Emeğin en olduğunu, çalışmanın ne olduğunu bilen biri yere çöp bile atamaz kanımca.

Çocuklarınızı pencerelerinizin ardında saklamayın, yaz tatillerinde güvendiğiniz tanıdıklarınız varsa yanlarında çalışma imkanı verin. Binlerce lira verip gönderdiğiniz özel öğretmenlerden ya da rehberlik eğitimlerinden daha etkili olacağına inanıyorum.

Bir sonraki viraj üniversiteyi kazanmak değil. Üniversiteyi hakkıyla bitirebilmektir. Peki, hakkıyla üniversite nasıl bitirilir? Gezerek. Her yeri gezin, yurt içi, yurt dışı imkanınız neye yetiyorsa, gezin ve görün. Bol bol tiyatroya, sinemaya, konserlere gidin. Festivallere katılın, bol bol hobi edinin. Yeni bir dil öğrenin mesela. Tabi bunların yanında ev kirasını zamanında yatırın ve ders de bırakmayın.

“Hepsini nasıl yapacağız” diye sormayın, öğrenciler için oldukça fazla part-time iş imkanı var, çalışın, para biriktirin.

Evet, gelelim en zorlu viraja. Okuduk ve uzun uğraşlar sonucunda bir iş bulduk. Güzel güzel işimize gidip geliyoruz. Bir yandan geride bıraktığımız ya da bırakamadığımız öğrencilik hayatımız, diğer yanda iş hayatı. Bu iki önemli viraj arasında gelip gidiyoruz. İş hayatının stresi içerisinde yaşanan bu ilk sorunda hırçınlığı bir kenara bırakıp, soğukkanlı olabilmek çok önemli. Buna olgunluk virajı da diyebiliriz.

Sıradaki ise neredeyse ömrün yarısından fazlasını etkileyecek olan viraj. Ben bu adamla-kadınla neden evlendim sorusunu kendine sormayacağın biriyle hayatınızı birleştirebilmek ya da tam tersi bu soruya onlarca güzel cevap verebileceğin kişiyle birlikte olabilmek.

En güzel viraj ise, çocuğunun dört tekerlekli bisikletten iki tekere geçmesini izlemek. Düştüğünde ise yeniden denemesi için onu desteklemek.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Çoban yıldızı   -  Bağlantı 29 Mart 2019, 00:40

Ahhh bu virajlar ah
Ahhh seni tanıyıp bu yazıyı okumak ah
Yine harikasın hayranlıkla takip ediyor okuyoruz Ebru hanım başarılarınızın devamını diler hayırlı işler dilerim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı