REKLAMI GEÇ

SEVGİLİLER GÜNÜ GERÇEĞİ

13 Şubat 2019 Çarşamba

Neden her yıl 14 Şubat’ta sevgilisi, nişanlısı ya da eşi olanlar fellik fellik hediye alma telaşesi içine giriyor, merak edeniniz var mı?

Kısa bir bilgi geçecek olursak, Sevgililer günü 3. Yüzyıl’da Aziz Valentine’nin gizli kıydığı nikahlara dayanıyor. MS. 3. Yüzyıl’da Roma İmparatoru II. Claudius, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine MS. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer Günü kutlanmaktadır.

Aslında durum tamamen Hristiyanlıkla ilgilidir ancak tabi ki küreselleşen ekonomi din, dil, ırk fark etmeksizin tüm dünyayı etkisi altına almayı başarmıştır bir kere.

Tabi artık, her yıl sevgiliye bir hediye alınmalıdır. Gerekirse bu günde evlilik teklifi edilmelidir ve bir gün için binlerce lira harcanılmalıdır. Sevgilisi olmayanların ise dizlerine vurup ‘benim neden sevilim yok? Ah keşke sevgilim olsaydı’ nidaları sokakları çınlatmalıdır.

Kadınlarımız; karşınızdaki adamın sevgisini gönderdiği çiçeklerin adediyle değil de, size gösterdiği davranışlarıyla ölçün lütfen. Sizi siz yapanları seviyor olması önemli olan.

Erkeklerimiz; siz de boşuna hediye beklemeyin, zaten çok da bir seçenek yok. Parfüm, saat ve tutulan takım forması üçlüsü arasında bir seçim olacaktır olsa olsa. Bunun gibi yaratıcı fikirler de gönlünüzü çalmasın. Gönlünüzü çalan tatlı bir gülümseme olsun.

Ne diyelim popüler kültürden uzak, kendine has ilişkileriniz olsun inşallah.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı