REKLAMI GEÇ

BABAMA

16 Haziran 2019 Pazar

Doğduğun dünya nasıldı, neler vardı neler yoktu bilmem imkansız.

 

Ama ben doğduktan sonra babalar gibi bir hayat yaşadık hep beraber! Ayda bir alınabilen muzun, çileğin tadı kadar hiçbir şey mutlu etmedi beni mesela. Evde kişi başına düşen 1 muzu sen yemediğin için kardeşimle bölüşüp yememiz de unutulmazdı ayrıca. Şimdi yediğim hiçbir muzda, çilekte aynı tadı bulamıyorum!

 

Beni ilk defa maça götürdüğün gün de bugün gibi aklımda. Erzurumspor’u 3-0 yenmiştik ve gollerden birini Hasan Çelik atmıştı. Ne mutlu anlardı ama. Gerçi ben sahadan çok tribünleri izlemiştim ve yediğim köftenin tadındaydı aklım!

 

En büyük tutkun olan futbolu bana da sevdirdin. Galatasaray’ın UEFA Kupası maçını izlerken evde heyecandan kalbin duracaktı. Uzatma dakikalarını mahalleyi 2 defa turlayarak geçirmiştin hani. Penaltıları ise diğer odadan sadece dinlemiştin. Ben gol dedikçe çocukça sevinmiştik beraber. Elimizde bayraklar, dilimizde marşlar sabaha kadar kutlamıştık zaferi. Ne günlerdi ama!

 

Sen Orhan Gencebay’ı, Yüksel Özkasap’ı, Neşet Ertaş’ı, Selda Bağcan’ı evde yüksek sesle dinledikçe biz de sevdik onları. Benim yaşıtlarım Tarkan, Burak Kut dinlerken benim halk müziği, özgün müzik sevmemin de sebebi belki senin dinlettiklerin. ‘Hatasız kul olmaz’ ya da ‘ Gönül dağı’ şarkılarından daha güzel ne olabilirdi ki!

 

E tabi büyüdük beraber. Ben farklı düşünmeye başladım birçok konuda. Başlarda zor oldu derdimi sana anlatmam. Senin de beni anlaman. Biliyorum aynı yolda yürümemizi, yağan yağmurda ıslanmamızı çok isterdin. Ama hayat işte,her istediğimiz olmuyor. Birbirimizi anladıkça daha fazla ortak noktalarda buluştuk. Benim dünyalık olmayan dünya görüşümle senin dünya görüşün farklı istikametlere giderken, bozmaya çalıştılar bazen de aramızı. ‘Senin oğlan anarşik! yazılar yazıyor, konuşuyor. Dikkat etsin’ dedikçe onlar, ben daha fazla okudum, daha fazla çabaladım bir bilgi daha edinebilmek için. Seni utandırmamak içindi tüm çabam.

 

Ben kendi doğrularımı söylemek için geldim bu hayata. Başkalarının doğrularını, gerçeklerini değil! Sabrettin çoğu kez, tartıştık birkaç kez. Bizim gibi küçük yerlerde yaşayan babalar için geniş alanlar sağladın bana.Eyvallah baba J

 

Ve şimdi 30’lu yaşlara basan evladın olarak devam ediyorum hayatıma. Her gittiğim yerde ‘Baban iyi adamdır’ cümlesini duya duya hem de. Bundan daha büyük servet yok inan. Ne para, ne pul ne de makam. Hiçbir cümle yukarıdaki cümle kadar değerli değil.

 

‘Ben babamdan ileri, doğacak çocuğumdan geriyim’ dediği gibi şairin. Ben seni geçmek için çabalayacağım iyilik, güzellik anlamında. Umarım oğlum, torunun Ali Timuçin de bizleri fersah fersah geçmek için çabalar.

 

Babalar Günün kutlu olsun baba…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı