REKLAMI GEÇ

BU GİDİŞ NEREYE?

28 Nisan 2019 Pazar

Son 1 haftadır televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyada yine cinayet, taciz, tecavüz, kavga, şiddet haberleri genişçe yer alıyor. İnsanı çileden çıkartan, insanlığından utandıran şeyler okuyoruz, duyuyoruz maalesef.

5 yaşındaki minik bir çocuğa yönelik cinsel saldırı son olsun diye bakıyorsunuz. Bu defa Beyoğlu’nda yine 18 yaşından küçük bir çocuğa cinsel saldırı haberi geliyor. Mahalleli toplanıp linç etmeye kalkıyor. Polis araya girmese neler olacağını kestirmek hiç de zor değil.

Bu gidiş nereye?

Cinayet haberlerine alışığız aslında ama son zamanlardaki cinayet ve intihar haberleri sizin de dikkatinizi çekmiyor mu? İntihar edenlerin kim olduğundan çok neden intihar ettiğine eğilmemiz gerekmiyor mu? Ekonomik gerekçelerin ilk sırada yer aldığı intihar olaylarına daha yakından bakmamız gerekmiyor mu? Cinayetlere baktığımızda ne kadar boş sebepler olduğunu görmüyor musunuz? ‘Yan baktı, vurdum. Borcu vardı ödemedi, vurdum. Aşkıma karşılık vermedi vurdum. Babamın bıraktığı mirastan bana daha az verdiler, vurdum.’’ Daha neler neler…

Bu gidiş nereye?

Her gün her yerde kavga haberlerine o kadar alıştık ki, şaşırmıyoruz bile. Yolda, havaalanında, sokakta, okulda, hastanede. Herkes herkese karşı şiddet uygulayabilir vaziyette. Herkesin çok sağlam gerekçeleri var ama!! Bana yol vermedi, öğretmen çocuğumun kulağını çekmiş, doktor bana 3 dakika geç baktı gibi gerekçeler şiddet uygulamak için çok haklı gerekçeler bence de!!

Bu gidiş nereye?

Sevin ya da sevmeyin, partisine oy verin ya da vermeyin. Bir genel başkana ya da bir bakana fiziki bir saldırıda bulunamazsınız. Protesto etme hakkına sonuna kadar sahipsiniz ama dokunamazsınız. Ve bu olayı çok basitmiş gibi, o kişi şu şu sebepten dolayı dayağı hak etti, iyi oldu diyemezsiniz. İyi oldu, hak etti dediğiniz anda ne okullardaki şiddeti bitirebilirsiniz, ne sokaktaki ne de hastanedeki.

Bu ülkeyi sevmenin temel şartı, ülkede bir ve beraber yaşamayı sağlayacak ortamın yaratılmasıyla olur. Ötekileştirerek, insanları yalnızlığa iterek daha güzel bir Türkiye ortaya çıkaramazsınız!

Ey büyüklerim, ey bizim oylarımızla bizi yönetenler! Geleceğimize kıymayın. Dilinizle, davranışlarınızla bize örnek olun. Örnek olun, ahlaklı olun, vicdanlı olun, merhametli olun ki bizler değil belki ama çocuklarımız daha güzel bir Türkiye’de yaşasınlar…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı