REKLAMI GEÇ

CHP’nin, CHP ile İMTİHANI!

2 Aralık 2018 Pazar

Yaklaşan yerel seçimler öncesi partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Denizli için partiler hem büyükşehir hem de ilçeler bazında bazı yerleri açıkladı. Benim dikkatimi ise CHP’nin yaşadığı olaylar çekiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, iktidar partisinden sonra en çok oy alan parti. 90 yıllık mazisi olan bir parti. Yerel seçimler öncesi Denizli özelinde bu kadar hatayı üst üste nasıl yapabiliyorlar inanın çözemiyorum!

Denizli Büyükşehir Belediyesi için iddialı bir aday arayışında olan CHP, daha ilk günden kendi ayağına sıkıyor. CHP eski milletvekili Melike Basmacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü sosyal medya hesaplarından paylaşıp, adaylık teklifinin kendisine geldiğini ima etmesinin ardından adaylık teklifi götürülen kişi ne düşünür sizce? Peki rakip partiler bunu güzel güzel kullanmaz mı? Çıkacak adaya ‘Seni kendi partin bile ilk düşünmedi. Seçmen neden düşünsün’ demez mi?

Ya da başka bir örnek. Adnan Keskin siyasette yıllarca görev almış ‘bir bilen’. Ama 76 yaşında.Ve hala adı konuşuluyor CHP içinde. İnanılır gibi değil!

İkinci bomba Merkezefendi’de patladı. Merkezefendi Belediye Başkanlığı için aday olan Şeniz Süzek Doğan’ın adaylığı için kadın ve gençlik kollarının tavsiye kararına tepki gösteren 3 ‘kadın’ yönetici istifa etti. Altını bir kez daha çiziyorum. Kadın bir adayın yarışması için yönetim kurulunun aldığı karara itiraz eden 3 ‘kadın’ yönetici istifa etti. Kendi partisinin aday göstermesi muhtemel olan kadın bir aday için istifa eden 3 kadın yöneticiyi nasıl açıklayacak parti şimdi!

Son bomba ise Çal’da patladı. AK Parti’den daha önce belediye başkanlığı yapan Hasan Gündüz’ün aday gösterilmesine karşı çıkan 7 CHP’li yönetici istifa edince ilçe yönetimi de düşmüş oldu. Yetmedi ilçe başkanı Hasan Gündüz’ü de yanına alarak Meclis’te Teoman Sancar’ı ziyaret etti. Parti iyiden iyiye karıştı. Daha seçime girmeden paramparça oldu CHP Çal’da!

Evet, ilçe ya da il belediye başkan adaylarının tek bir kişi tarafından belirlenmesi, her şeye tek bir kişinin karar vermesi doğru değil. Çok seslilik güzeldir. Çıkan onca sesin ardından tek bir yerde anlaşmak parti disiplini ve çıkarı açısından doğru olandır. Ama CHP’de olan şey çok seslilik falan değil her kafadan bir ses çıkması. Her kafadan çıkan ses ahengi bozar. Çıkan ortak sese bile itiraz etmek kişisel egoların, bağlı oldukları partiden bile üstün tutulduğu anlamına gelir!

CHP’li bir yöneticiyle konuştuğumda şunu söylemişti: ‘Biz kavgaya girecek adayımızı ilk önce kendi aramızda dövüp sonra meydana salıyoruz.’’ Seçmen açısından da durum böyle. Kendi partisinden dayak yiyerek gelen aday yerine daha zinde gördüğü son yüz metreyi daha iyi koşan adaya yöneliyor!

Halide Edip Adıvar, Kurtuluş Savaşı döneminde Türk’ün Ateşle İmtihanı kitabını yazmıştı. Muhtemeldir ki bir gün bir yazar çıkıp ‘CHP’nin CHP ile imtihanı’ kitabını yazar!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı