REKLAMI GEÇ

DEPREM YÜREKLERDE OLMALI!

24 Mart 2019 Pazar

Acıpayam ilçesinde olan deprem hepimize derinden sarstı.

Deprem olduğu andaki sarsıntıdan bahsetmiyorum, yanlış anlamayın.

Deprem anında herkesin iç dünyasında yaşadığı sarsıntıdan bahsediyorum. Kelime-i şehadet getirenimiz de oldu, Allah Allah nidalarıyla paniğe kapılanımız da!

Deprem bir anlamda gerçek ve asıl hükmedenin kim olduğunu hatırlattı hepimize.

Makam, mevki, yaş, etnik köken, dini inanış demeden hepimizi salladı. Deprem zenginlere başka, fakire başka olmadı. Şehrin valisi de aynı sallandı, köylü Mehmet ağa da.

Herkes göçeceği yeri gözünün önüne getirdi anlık da olsa. Heybesine koyduklarına baktı bir an için. Daha geçen gün kalbini kırmıştı anasının gereksiz yere. O aklına geldi. Kimisi haklının yanında değil de güçlünün yanında yer almıştı hayatı boyunca. Ezdiği, hor gördüğü insanlar aklına geldi. Güçlünün her zaman kazanacağına ve onu koruyacağına iman etmişti. Ama şimdi gerçek ve asıl hükmeden tüm oyunu yeniden kuruyordu ve o güçlü zannettiği de güçsüzdü bu durumda!

Kimisinin aklına bankadaki milyonları geldi. Bir kısmını haksız yere elde ettiği! Eyvah dedi. Harcayamadan gideceğiz dünyadan. Keşke yardım etseydim arka mahalledeki komşuma. Keşke Afrika’da bir su kuyusu açtırabilseydim. Keşke gece yarısı ev ev dolaşıp durumu kötü olanların kapısına erzaklar bırakıp kaçsaydım. İyilik yapsaydım da kimse bilmeseydi, Allah bilse yetmez miydi!

Deprem devam ederken, fırtınalar koptu kimisinin içinde. Ufacık bir tarla için, babadan kalan miras için kırdığı, küstüğü kardeşi aklına geldi. Değer miydi diye düşünmeye başlamıştı şimdi! Aynı anadan doğduğu, aynı çorbaya kaşık salladığı, aynı okulda okuduğu kardeşiyle dünyalık hevesler için küs mü gideceklerdi şimdi! Deprem tam sarsmıştı!

Keşke depremden bu ve bunun gibi sonuçları çıkarıp alsak. Keşke depremin yarattığı sarsıntılar devam etse beyinlerimizde, hücrelerimizde.

Gerçek ve asıl hükmedenin olduğu yere gittiğimizde ya ‘Gerçek dünyaya hoş geldin’ ya da ‘Gerçek dünyaya eli boş geldin’ (Emre Dorman) diyecekleri bilinciyle hareket etsek keşke. O zaman her şey daha güzel, herkes daha iyi olurdu. Umarım ufak da olsa bir ders alırız depremden!

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı