REKLAMI GEÇ

HONAZ’DA KEPENEK DEVRİ

9 Haziran 2019 Pazar

2 Haziran’da Honaz’da yenilenen seçimler tam anlamıyla bir heyecan fırtınası yarattı.

Daha öncesine gitmek gerek aslında.

31 Mart öncesi yapılan hiçbir tahminde Honaz’da CHP adayı Yüksel Kepenek’in kazanması öngörülmüyordu. Çünkü Honaz’da 15 yıldır belediye başkanlığı yapan AK Partili Turgut Devecioğlu, güçlü bir siyasi pozisyonda bulunuyordu. Üstüne Turgut Devecioğlu’nun Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı seçimlerini de kazanması gücüne güç katmıştı.

Yüksel Kepenek ise üniversitedeki görevinden ayrılarak çıkmıştı bu yola. Yanında çok az kişi vardı yola çıkarken. Yüksel Kepenek dersine iyi çalışmış şekilde hareket etti seçim süreci boyunca. Eksikliklerin nerede olduğunu ve orada yaşayan insanların nasıl ikna edilmesi gerektiğini düşünerek ev ev gezdi. Mahallelerdeki toplu konuşmalardan ziyade evlere tek tek gitti. Bazı evlerden hiç oy almayacağını bile bile gitti. Bir oy bile değerliydi onun için.

Bir oyun ne kadar değerli olduğu 31 Mart akşamı belli olmuştu!

31 Mart seçimlerinde 1 farkla seçimi önde bitirdi Kepenek. Ancak yapılan itirazlar nedeniyle seçimin tekrarına hükmedildi.

Asıl hikaye bu karardan sonra başladı.

AK Parti adayı Turgut Devecioğlu da CHP adayı Yüksel Kepenek de birebir temasa geçti vatandaşla. 1 oyun ne kadar değerli olduğunun bilincinde hareket etti iki aday da. Kalp kırmamaya, kimseyi dışarıda bırakmamaya yönelik çalışmalarda bulundular.

Evler tekrar tekrar ziyaret edildi. Artık projeler değil diller, gözler konuşuyordu. Kalplere girmek, gönüllere dokunmak gerekiyordu seçimi kazanmak için!

İki taraf da her türlü kozunu oynadı. AK Parti Kürt oylarını yönelik Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı getirirken, CHP ilçede yaşayan 4-5 Sinoplu aile için Sinop milletvekilini getirdi. CHP İzmir, Antalya, Muğla, Adana, Aydın gibi illerin belediye başkanlarını getirerek özellikle tarım alanında adeta vatandaşa umut dağıttı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın videolu mesajları da Yüksel Kepenek’e desteği her geçen saniye artırdı.

Turgut Devecioğlu’na en büyük destek ise Osman Zolan’dan geliyordu. Osman Zolan köy köy gezerek Devecioğlu’na verilecek destekle birlikte Denizli’nin önemli yatırımlarının Honaz’a da geleceğini vurguluyordu. Demokrasinin tüm güzellikleri yaşandı Honaz’da bu süreçte.

Açıkçası CHP son yıllarda hiç olmadığı kadar organize hareket etti. İki gün önce kaybettiğimiz CHP milletvekili Kazım Arslan köyleri 2’şer defa gezdi belki de. İlerleyen yaşına rağmen inanılmaz bir efor sarfetti. Gülizar Biçer Karaca da birebir temaslarla işi şansa bıraktırmadı.

Elbette bu süreçte kraldan çok kralcılar her yerde olduğu gibi meydandaydı. Adaylara yönelik bel altı vuruşlar, rakibi tahrik etmeler de oldu ancak bu tarz yaklaşımlar karşılık bulmadı vatandaş tarafından. Vatandaş sakin bir seçim istiyordu.

Seçim günü heyecan zirve yaptı. Kimin kazanacağı, vatandaşın yenilenen seçimlere nasıl tepki vereceği çok da kestirilemiyordu. Gerçi Yüksel Hoca seçimden 3 gün önce bana ‘Emrah bin 500 civarı fark atacağım’ demişti ama çok da inandırıcı gelmemişti açıkçası o günlerde!

Ve sandıklar açıldı. İlk sandık sonucu geldiğinde önüme seçimin galibi aklımda belirmişti. Çünkü büyük fark vardı 31 Mart seçimiyle. Fark her geçen saniye açıldı ve Yüksel Kepenek nam-ı diğer Yüksel Hoca, 2 bin 338 farkla Honaz’ın yeni belediye başkanı oldu.

Yüksel Hoca’nın dili, hoşgörüsü, insanlarla kurduğu samimi bağ, umudu ön planda tutması seçimi kazanmasında büyük etken oldu. Umarım Honaz için güzel şeyler yapacaktır.

Ben de bir Honazlı olarak eski başkan Turgut Devecioğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yüksel Kepenek’e de görevinde üstün başarılar diliyorum.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı