REKLAMI GEÇ

KENDİMİZE MÜSLÜMANIZ!

8 Eylül 2019 Pazar

Almanya’da yaşayan bir ağabeyim anlatmıştı. Almanya’da Hristiyan bir işyeri sahibi ‘Ben yanımda Müslüman çalıştırmak istemiyorum. Çünkü gelen çalıyor, giden çalıyor’ diyormuş kendine.

İnanın, inandığım din adına son zamanlarda bu kadar utandığımı hatırlamıyorum. Şimdi biliyorum başlayacak birileri ‘Ama onlar da şöyle, bunlar da böyle’ demeye! Ya da ‘Bunlar mason uydurması, batı yalanları, Amerikan oyunları’ demeye!

Ey kendine Müslümanlar bırakın suçluyu dışarıda aramayı.
Suçlu benim, suçlu sensin, suçlu hepimiziz.

Nurettin Topçu’nun İslam ve İnsan kitabında bahsettiği Müslümanlar tam olarak biziz artık: “Bugünkü Müslümanlar bir takım geleneksel hareketleri dikkat ve titizlikle yapmaktan başka endişesi olmayan ilk çağın ve ilkel devrin sihirbazlarını andırıyor. Kur’an harikası olan ilahi ahlak İslam diyarında çoktan gömülmüştür.”

Geleneksel olan her şeyi yapıp İslam’ın temel değerlerini yaşayamamak kaderimiz olmuş artık. Almanya’da Müslümanları (Hristiyan, Türkleri ayrı tuttuğunu belirtmiş) işe alırken bu benden kesin bir şey çalar diyen insanların varlığı olduğu sürece ‘Batı bizi daha çooook kıskanır!’

Ey kendine Müslümanlar…
Bu gidiş nereye?
Elinden ve dilinden emin olunan Hz. Peygamber’in ümmeti ne halde bakın ne olur!

Parçalanmışlık, şiddet, zina, hırsızlık… Artık iki Müslüman yan yana gelse birbirini boğazlamak için sebebi var! Biri bilmem hangi mezhepten diye ya da adı Ali ya da Osman diye katledilenlerin topraklarındayız. Tarikatlar, cemaatler din daha güzel yaşansın değil biz diğer cemaatlerden daha üstün olalım, daha zengin olalım derdinde.

Irak’ta patlayan Amerikan bombaları da dert değil onun için, Işid’in katlettiği insanlar da. Yeter ki kendi cemaatine zarar gelmesin!

Kendine Müslümanlar. Yetmedi mi birbirimizi yediğimiz, birbirimiz katlettiğimiz. Bakın dışarıda insanlar Müslüman çalıştırırken 10 defa düşünür halde. Daha ne kadar rezil olabiliriz!

Ama siz kendinize Müslüman olmaya devam edin. İnsanların derdiyle, milletin derdiyle değil, Müslümanların derdiyle değil, hesabınızdaki parayla, üstünlüğünüzle, makamınızla ilgilenin…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı