REKLAMI GEÇ

MUHTARLARIN SEÇİMİ

3 Mart 2019 Pazar

31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça meydanlar ısınıyor. Genel başkanlar meydanlarda partilerinin adaylarına oy istiyor.

Belediye seçimleri elbette önemli. Mevzunun ‘beka’ meselesine kadar çıkarılması da ondan. Ama asıl seçim inanın muhtarlar arasında.

Muhtarlara maaş verilmesinin ardından bu seçimde muhtar adaylarının sayısında büyük bir artış meydana geldi. Siz de dikkat etmişsinizdir. Özellikle sosyal medya platformalarında sürekli paylaşım halindeler. Her bir muhtar adayı kendince vaatlerini sıralıyor.

Muhtar adaylarının azaları da yine aynı şekilde halkın içinde sürekli iletişim halinde. Vatandaşlar belediye başkanlarından daha çok muhtar adaylarıyla muhatap oluyor. Her mahallede de 10 muhtar adayı çıkınca seçmenler şaşkın bir şekilde kime oy vereceğini düşünüyor.

Özellikle emekli olanlar yoğun ilgi gösterdiği muhtarlık adaylığına az da olsa kadın aday da başvurmuş vaziyette. Ülkenin ekonomik şartlarında 2 bin TL’den fazla maaşın verileceği muhtarlık için adaylar ince hesaplar peşinde. Kimisi vatandaşla birebir temas kurarken, kimisi sosyal medya yoluyla seçmene ulaşmaya çalışıyor.

Bazı muhtar adayları çeşitli hediyelerle seçmenin gönlüne girmeye çalışıyor. Gerçekten seçim onlar için çok önemli. Birçoğu emekli olan muhtar adayları seçilmesi halinde ekonomik olarak rahat bir döneme girecek. O yüzden ellerinden geldiğince seçimi kazanmak için çeşitli hamleler yapıyorlar.

Ancak benim bir çekincem var. Özellikle bazı kırsal kesimde muhtarlık yarışında sıkıntılar yaşanabileceğini düşünüyorum. Muhtar adaylarının oldukça yüksek olduğu kırsal bazı bölgelerde ufacık bir kıvılcım büyük olayların yaşanmasına neden olabilir. Nüfusu az olan ve herkesin birbirini tanıdığı yerlerde yaşanacak olaylar için güvenlik güçlerimizin dikkatli olması ve hiçbir olay yaşanmadan seçimlerin tamamlanması en büyük dileğimiz.

Sonuçta belediye başkanı da olsa, belediye meclis üyesi de olsa, muhtar da olsa bu görevlere aday olan insanların tek amacı olmalı, o da millete hizmet. Millete hizmet etmek için milletin kalbini kırmaya, insanları dışlamaya, yürekleri yaralamaya gerek yok. Hepimiz bu milletin bireyiyiz. Seçilen kim olursa olsun, 1 Nisan sabahı onları tebrik edeceğiz ve herkes işine bakacak.

Seçilen muhtarlara, belediye meclis üyelerine ve belediye başkanlarına şimdiden başarılar…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı