REKLAMI GEÇ

ARENA’DAYDIK

16 Nisan 2015 Perşembe

15 Nisan 2015 Çarşamba günü Ankara’daki en büyük kapalı spor salonu Arena’daydık. Bir gün önceki gece yarısında; tüm Türkiye’den olduğu gibi; ilimizin tüm ilçelerinden hareket eden otobüsler, teşkilat mensuplarını Başkent’e taşıdılar.

Sabahın erken saatlerinde vardığımız Ankara’da; mimarisi hayranlık uyandıran Hamdi Akseki Camii’nin önünde, diğer otobüslerin gelmesini bekledik.

Arena’nın kapıları açıldığında saatler 08:15’i gösteriyordu. Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra hızlı adımlarla salona yöneldik. Salona en hakim ve kürsüyü en iyi açıdan görebileceğimiz bir tribüne konuşlandık.

Salonun ortası 550 milletvekili adayı ve üç dönemi biten milletvekillerine tahsis edilmişti. Saat 10’u geçtiğinde Denizli Milletvekili adayları salona girmeye başladılar. Tezahüratlara kulak verip Denizli’den gelen misafirlerin oturduğu tribüne yönelerek; kendilerine uzatılan elleri tek tek sıktılar, fotoğraf çekildiler.

Bilal Uçar gördüğü manzaradan duygulanıp kendi telefonuyla video çekimi yaparken; Osman Zolan ve Nihat Zeybekci hiçbir talebi geri çevirmeyip; kendilerine uzatılan cep telefonları ile tek tek selfie çekimi yapmayı ihmal etmediler.

Salonda ilgi çeken milletvekili adaylarının başında Uğur Işılak ve Savcı Sayan geliyordu. Zaten Uğur Işılak, Özhan Eren ve diğer bestecilerin hazırladığı altı seçim şarkısı ilk defa görücüye çıktı ve dinleyenlerin beğenisine sunuldu.

Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop’un açılış konuşması için kürsüye çıktığı saat olan 11:45’e kadar tribünler karşılıklı olarak şov yaparak heyecanı üst seviyelere taşıdılar.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Hanım Kiziroğlu şarkısı eşliğinde Arena’ya girerek; kendisini saatler süren tezahürat ve heyecanla bekleyen sevenlerini; özel dizayn edilmiş platform üzerinde yürüyüp, karanfiller atarak selamladılar.

Ahmet Davutoğlu kürsüye çıkıp, merakla beklenen konuşmasına başladığında saatler 12’yi gösteriyordu. Giriş kısmından sonra geçtiği 100 maddelik seçim beyannamesini sunmaya başlamadan önce, muhalefetten de Yeni Türkiye Sözleşmesi hakkındaki eleştiri ve katkılarını öğrenmek istediklerini ve kendilerinden de böyle bir beyanname beklediklerini ifade etti.

Son olarak milletvekili adaylarının tanıtımına geçildi. Tanıtımlara her zamankinin aksine Adana’dan değil Zonguldak ilinden başlandı. Sıra Denizli’ye geldiğinde dev ekranda Türkiye haritası göründü ve Denizli ili koyu renge boyanarak milletvekili adayları resimleriyle beraber nazara verildi.

Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Osman Yüceliş, Emin Okkaya, Peral Uluköy ve İl Başkanı Şahin Tin Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla beraber el kaldırdılar.

Bu seremoniden sonra Arena’nın dışına çıkıp, Denizli’den gelen teşkilat mensuplarıyla fotoğraf çektiren milletvekili adayları, genel merkezin yolunu tuttular.

Seçim kanunu değişmez ve milletvekili seçimleri tekrar beş yılda bir yapılmaya başlanmazsa; böyle bir toplantıya tanıklık edebilmek için dört yıl daha beklemek gerekecek.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı