REKLAMI GEÇ

BU ÜLKE İÇİN HER ŞEYİ YAPARSINIZ

19 Kasım 2014 Çarşamba

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri de terör ve anarşi… Otuz bin şehit verilmiş. Ülke enerjisini, parasını, zamanını bu soruna harcamış… Hala da, çeşitli bahanelerle eline taş alan, molotof atan, dükkanları yakan, yağmalayan; insanları katletmekte bir beis görmeyen zihniyet gün yüzüne çıkıveriyor ve ülkemizde barış içinde yaşayan ve birlikte yaşamak arzusunu devam ettirmek isteyen milletimizi rahatsız ediyor, huzursuz kılıyorlar.

Son yıllarda şehit cenazelerinin gelmemesi herkesi ümitlendirmişti. Ama Kobani’nin Işid tarafından işgal edilmeye çalışılması sebebiyle, Türkiye’yi tekrar ateşe vermek istediler, kana ve gözyaşına boğdular.

Terörün ve teröristin dini, imanı, insanlığı ve merhameti olmadığı gibi, bunları ummak da abesle iştigal etmek demek. Sadece PKK Türkiye’ye kan kusturmadı; IRA terör örgütü de ETA terör örgütü de, yıllarca ülkelerini yasa boğdular.

Siyasi irade kan kustuğu halde, kızılcık şerbeti içtiğini söyleyerek, teröristin seviyesine inmeden; büyük devlet olmanın gereklerini yerine getirerek, zaman zaman düğümlenen süreci tekrar çözmeye çalışıyor. Milletin bir bölümünü oluşturan Kürtlerin demokratik haklarını tanır ve geliştirirken; milletin büyük çoğunluğunu oluşturan Türkleri çözüm sürecinde yaşanan olumsuz gelişmeler karşısında ikna etmek hiç de kolay değil… Fakat Cumhurbaşkanı ve Başbakan bu yola baş koydular. Siyasi maliyeti ne olursa olsun çözüm sürecini mutlu son ile bitirmeye kararlılar.

Akil adamlar tekrar aktif hale getirilerek, yabancı olmayan yerli üçüncü gözler devreye sokularak ve süreç; somut ve önceden belirlenmiş bir takvime bağlanarak, yine ve yeniden başlatılıyor. Bu süreçte kamu düzeninin bozulmasına müsaade edilmeyecek, silahların tamamen bırakılması sağlanacak, siyasetin alanı daha da genişletilecek, müzakereler kurumsallaştırılacak, şeffaflaşacak. Sokaklardan beklediği desteği alamayan Kandil ikide bir süreci bitirmek tehdidinde bulunmayacak.

Zaten, bu saatten sonra süreci baltalamak isteyen taraf zarar görecektir. Nitekim son yapılan kamuoyu araştırmaları HDP’nin oy kaybına uğradığını göstermektedir. Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında gösterdiği performans ve geliştirdiği söylemlerin sahici olmadığı, takıyye yaptığı izlenimi oluşmuştur.

Artık akan kan durmalı, evladını askere gönderen annelerin gözü yaşarmamalı; huzurlu, barış ve kardeşlik duyguları içindeki insanların yaşadığı, kimsenin kendisini ikinci sınıf insan hissetmediği, hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kalktığı, geçmişte yaşanan acıların üzerine yeni acıların eklenmediği, müreffeh, mutlu bir ülke haline gelmeliyiz.

“Bir ülkeyi seversiniz… Bu ülke için her şeyi yaparsınız…”

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı