REKLAMI GEÇ

BUNLARA HAYVAN DEMEK HAYVANLARA HAKARET OLUR

3 Ocak 2017 Salı

Bunlar insan değil. Hatta hayvan bile değil. Hilkat garibesi, ucube yaratıklar. Tabii ki bunların eline silah verenler ve timsah gözyaşları dökenler de öyle.

Tarih 13 Kasım 2015. Ülke Fransa, şehir Paris. Peşpeşe saldırılar var. En önemlisi konser salonuna yapılan ve 89 kişinin ölümüyle sonuçlanan meş’um saldırı. Katliamı üstlenen DAEŞ.

Tarih 12 Haziran 2016. Ülke ABD, şehir Orlando. Eşcinsellerin devam ettiği eğlence mekanına saldırı. 50 ölü, 53 yaralı. Menfur saldırıyı üstlenen örgüt yine DAEŞ.

Tarih 19 Aralık 2016. Ülke Almanya; şehir Berlin. Noel alışverişi yapılan pazardaki insanların üzerine kamyonun sürülmesi sonucu 12 ölü, 50 yaralı. Üstlenen, eli kanlı terör örgütü DAEŞ.

Yine DAEŞ’in üstlendiği ve 2015 yılında Tunus-Susa’da otele yapılan saldırı sonucu öldürülen 39 kişinin katlindeki ortak noktalardan bir tanesi uzun namlulu silahların kullanılması.

Diğer bir ortak nokta da eğlence mekanlarına ve eğlenenlere saldırılması.

Fransa, Almanya ve ABD’de yapılan saldırıların sonucu ile Türkiye’de Reina eğlence kulübüne yapılan saldırının doğurduğu sonuçlar aynı değil. Türkiye’deki saldırı sonucunda turizme ve Türkiye’nin imajına da zarar verilmek isteniyor.

Toplumun birbirine ve devlete olan inancı yıkmak, ülkeyi kaosa sürüklemek, aciz bir konuma düşürmek, toplumun sinir uçlarıyla oynamak, fay hatlarında kırılmalara yol açmak başlıca hedefler arasında.

Hedef aldığı kitle ve olayın failleri değişse de; amaçları değişmiyor.

Türk ile Kürdü; alevi ile sünniyi birbirine düşürmeye çalışmak yetmiyormuş gibi; şimdi de yaşam tarzları ve dünyaya bakış açıları farklı olan insanları kutuplaştırmak, birbirlerine düşürmek ve böylelikle toplumsal ayrışma ve gerginliği tırmandırmak istiyorlar.

Bu oyunlara gelmemek, toplum olarak; birbirimizi asimile etmeye çalışmadan, herkesi olduğu haliyle kabul etmek gerekiyor. “Doğru, iyi ve güzel” nasıl olsa fark edilecek ve öne çıkacaktır.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı