REKLAMI GEÇ

ÇOCUĞU KÖTÜ EĞİTMENİN YÖNTEMLERİ

2 Temmuz 2019 Salı

Çocuğunuza karşı hep asık yüzlü olun. En küçük bir suçunu bile cezalandırın. Yaptıkları olumsuz şeyleri tenkit edin.

Onlardan; yerine getirmekte zorlanacakları işler isteyin. Talimatlar verin. Tehditlerde bulunun.

Sorularıyla sizi bunalttığında; meşguliyetinizin olduğunu, yanınıza daha sonra gelmelerini söyleyin.

Onları; yerine getirmeyeceğiniz vaatlerle kandırın. Eğer iki evladınız varsa; birini ödüllendirirken, diğerini cezalandırın. Birinin saçlarını okşarken, diğerini dışlayın.

Aralarında kavga ettikleri zaman; suçlu-suçsuz araştırmadan, ikisine de ceza uygulayın.

Onlara dünyanın hep kötü insanlarla dolu olduğunu, kimseye güvenmemeleri gerektiğini izah edin.

Onların yanında diğer insanları küçümseyin, kaba davranın, üstünlüğünüzü öne çıkararak ezin. Arabanızın el freninin yanında kalın bir sopa bulundurun.

Onları küçük yaşta okuma-yazma öğrenmeye, çarpım tablosunu ezberlemeye zorlayın. Algılama seviyelerinin üzerinde bilgiler aktarın.

Okula gidiyor ve bir gün öğretmeninden olumsuz bir söz işitmişse, öğretmenine hınç dolu laflar sarf ederek, şikayete koşun.

Dersine çalışmadığı, ödevlerini yapmadığı zaman şiddete başvurun.

Onlara; zehirli elma yediren cadı, ormanlarda yaşayan canavar, yaramaz çocukları heybesine katıp götüren kadın, büyü yapan sihirbaz masalları anlatarak korkutun, rüyalarında kabus görmelerini sağlayın.

Bunlara ek olarak; bir de Allah ile korkutarak soğutun..Kötü huylu çocukların atılıp yakılacağı Cehennem’den bahsedin.

Onların bir dediğini iki etmeyin. Her istediklerini alın, her arzularını yerine getirin.İleride elde etmeyi hayal edecekleri hiç bir talepleri kalmasın.Okula giderken ceplerini harçlıkla doldurun.

İşledikleri herhangi bir suçu itiraf ettikleri zaman orantısız bir şekilde cezalandırın ki; ileride böyle bir muameleye maruz kalmamak için yalan söylesin.

Yemek vakti olsa da olmasa da; ağızlarına devamlı bir şeyler tıkıştırın ki; obur ve obez olsunlar. Doyup doymadıklarını kendilerinin bilemeyeceğini kabul etsinler.

Kendi başlarına bir iş yapmalarına fırsat tanımayın. Sizin yardımınız olmadan bir şey yapamayacaklarına  kanaat getirip, gölgenizden ayrılmasınlar.

Anneler, babalar! Evlatlarınızı sürekli birbirinizle korkutarak; sizlerden soğumalarını sağlayın. Sürekli çocukların önünde  kavga ederek,  birbirinize hakaretler savurun.Birbirinizin kabahatlerini eksiksiz sıralayın.

Bir çocuğu kötü eğitmek için bunları yeterli görmüyorsanız; bu yazıda kitabından yararlandığımız Christian Gotthilf Salzman’ın “Çocuğunuzu Kötü Yetiştirmenin Yolları” kitabından edinin.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı