REKLAMI GEÇ

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

6 Nisan 2015 Pazartesi

CHP dışındaki partilerin Denizli milletvekili adaylarının kimler olacağına dair merakımız 7 Nisan 2015 tarihi itibariyle sona ermiş olacak.

Şehrimizden topu topuna yedi tane milletvekili çıkıyor. Siyasette de lider olan ilimizden çıkan milletvekili sayısı; Denizli’nin niteliğiyle, ağırlığıyla orantılı değil. Nüfusumuz maalesef bu kadar milletvekili çıkarmamıza imkan tanıyor.

Oysa Denizli sivil toplum örgütlerinin, derneklerin sayısının çokluğu ile iş adamlarının da taşın altına elini koyup politikaya girmesiyle, halkının siyasete duyduğu yoğun ilgisiyle; kabı kabına sığmayan kıpır kıpır, cıvıl cıvıl bir il.

Bu Büyükşehri TBMM’de temsil etmeye aday milletvekillerinin kim olacağını; kendileri kadar, halkımız da merak ediyor.

Seçilecek milletvekilleri cana yakın, sıcakkanlı, alçak gönüllü, tatlı dilli, güler yüzlü, beden dili ve iletişimi iyi kullanan adaylardan mı oluşacak?

Seçilecek milletvekillerinin telefonlarına ulaşılabilecek mi? Ulaşılabildiği zaman konuşulabilecek mi? Konuşulabildiği zaman ilimizin problemlerini veya acil kişisel sorunlarını aktarabilecek mi?

Seçilecek milletvekilleri şehrin sorunlarına vakıf mı? Şehrimiz için taş üstüne taş koyabilecek mi? Vizyon Kent Denizli’nin bir adım ileri götürülmesinde bürokrasiyi hareketlendirebilecek mi?

Seçilecek milletvekilleri; meclis toplantı günleri dışında iline gelip halkla bir araya gelecek mi? Cenazesinde, düğününde yanında yer alabilecek mi? Alamasa bile telefonla arayıp hüznüne veya sevincine ortak olabilecek mi?

Seçilecek milletvekilinde partisini temsil kabiliyeti var mı? Liyakat sahibi mi? İnandığı bir davası var mı? Davasında sadık mı? Milletin taleplerini meclise taşıyabilecek mi? Vesayetin her türlüsünü reddeden bir demokrat mı? Vatanına, milletine, bayrağına, mukaddesatına olan bağlılığını her ortamda öne çıkarabilecek mi?

Kendisini ilmi, fikri, harsi, hitabi, siyasi yönden tezyin edebilmiş mi? Hizmet aşkı heyecanını her mekan ve zamanda dipdiri tutabilecek mi?

Diliyor ve umuyoruz ki partiler listelerini oluştururken azami oranda isabet kaydederler ve şehrimizin bulunduğu noktadan kat be kat ileriye taşınmasında en ideal listeleri seçmenlerin onayına sunarlar.

Denizli milletvekili adayları şehrimize hayırlı olsun…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı