REKLAMI GEÇ

DENİZLİ MİLLETVEKİLLERİ

22 Mayıs 2014 Perşembe

Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Adnan Keskin ve Emin Haluk Ayhan Denizli Milletvekillerimiz…

İlhan Cihaner, Denizli’den seçilmiş olmakla birlikte; daha ziyade Türkiye Milletvekili gibi duruyor. Nasıl ki daha önceki yıllarda Nabi Sabuncu’nun Doğruyol Partisi’nden milletvekili seçilmesi için Denizli kullanıldıysa, aynı muameleyi bu defa CHP Denizli için reva gördü.

Dolayısıyla Adnan Keskin yerel seçim çalışmalarında yalnız kaldı. CHP Genel Merkez’indeki göreviyle Denizli arasında sıkışıp kaldı. Kendi memleketi olan Çivril’de bile seçimi kazanması mümkün olamadı…

CHP Genel Merkezi kendisine günah keçisi arıyordu. Çareyi bazı genel başkan yardımcılarını değiştirmekte buldu. Bunlardan birisi de Adnan Keskin oldu.

Denizli adına üzüldük. Çünkü iktidar ve muhalefet partisi milletvekillerinin hükümette ve partilerinde deruhte ettikleri görevler, hangi partiye sempati duyarsak duyalım, Denizlililer için övünç kaynağı idi. Denizli milletvekillerine verilen görevler, aynı zamanda Denizli’ye verilen önemin bir göstergesiydi.

Tuttuğumuz takım farklı olsa da UEFA veya Şampiyonlar ligi maçlarında milli duygularımız kabarır ve kalbimiz, o maçtaki Türk takımının başarılı olması için atar. Aynı duygular, siyasette de Denizli özelinde geçerlidir.

Nihat Zeybekci Ekonomi Bakanı ve MKYK Üyesi; Mehmet Yüksel Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Av.Bilal Uçar Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül’ün yardımcısı, Nurcan Dalbudak Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi, Emin Haluk Ayhan Araştırma Strateji Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi, Adnan Keskin de Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri Genel Başkan Yardımcısı idi.

Eskiden bakanlıklar çevremizdeki illerden Aydın ve Isparta arasında dağıtılır, Denizli ise, sadece iktidar partilerine oy verdiğiyle kalırdı.

Büyük demagog Süleyman Demirel, kabinede Denizlili bakan görmek istediklerini ifade etmek için ziyaretine giden heyete “Denizli’nin bakanı benim” diyerek savuşturmuştu.

Hüdai Oral çok eskide kaldığı için göz ardı edersek, Mehmet Kocabatmaz’dan sonra Ak Parti ile beraber Denizli bakanlıklardan nasibini almaya başladı. Selma Aliye Kavaf ve Nihat Zeybekci ile bu akım devam ediyor ve Denizli hak ettiğini almaya devam ediyor…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

NURAY PAKATCI   -  Bağlantı 22 Mayıs 2014, 18:43

Demokrat kişiliği ve herkesi kucaklayan yapısı ile yazılmış bir yazı, bu tarz yazıları ve söylemleri özlüyoruz… Böyle düşündüğü için her kesim ve herkes tarafından sevilen demokrat siyaset duayeni… Kalemine yüreğine sağlık…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı