REKLAMI GEÇ

ŞEKER FABRİKALARI İHALESİ

13 Mart 2018 Salı

Hükümet şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karar verince muhalefet ve bir kısım üreticinin tepkisiyle karşılaştı.

Türk Telekom gibi bazı kurumlar özelleştirileceği zaman da çok büyük itirazlar yapılmıştı.

Devletin üretimden elini eteğini çekmesi gerektiğini savunanlara göre ortada bir sorun yok. Bu görüşte olanlar fabrikaların arpalık olarak kullanılmasının önüne geçileceği, ürünler çiftçiden satın alınırken değerinin üzerinde fiyat verilmeyeceği, (“kim kaç para veriyorsa benden 5 lira fazlası” denilerek seçim rüşveti olarak kullanılmayacağı) tezlerini öne sürerler ve ilave ederler; devlet ancak kar marjının düşüklüğü nedeniyle müteşebbislerin el atmadığı sahalara girmelidir…

Şeker fabrikaları özelleştirildiğinde; satın alan yeni sahipler;
a)Çalışan sayısını azaltmayacaklar; hatta ilave istihdam sağlayacaklarsa;
b)Üreticinin elindeki şeker pancarını değerinDe satın alacaklarsa;
c)Tevsi yatırımları yapacaklar; üretimin artırılmasını teşvik edecekler ve ülkemiz şeker ithaline mecbur kalmayacaksa;
d)Nişasta bazlı glikoz tüketimi artmayacaksa; buyursun alsınlar.

14 şeker fabrikası 3 Nisan ile 18 Nisan 2018 tarihleri arasında; 3 milyon ile 5 milyon TL arasındaki geçici teminatı yatıranlardan teklif alınarak pazarlık usulü ile satılacak ve pazarlığa giren teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırmayla neticelendirilebilecek.

İhalelere ortak girişim grupları, yatırım fonları ve gerçek ya da tüzel kişiler katılabilecek.

Arzu edenler birden fazla şeker fabrikası için teklif verebilecekler ve yine isteyenler ilgi duydukları fabrikaları gezip, yöneticilerden bilgi alabilecekler.

Denizli’de çok sayıda iş insanı/iş adamı derneği ve her birinin de birçok üyesi var. Dolayısıyla ister her bir dernek kendi adına; ya da bazı dernekler “Ortak Girişim Grubu” oluşturarak; bir veya birden fazla fabrikaya teklif verebilirler.

İster ilimize en yakın Burdur ve/veya Afyon şeker fabrikalarına; isterse mesafe farkına takılmaksızın Bor, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Turhal, Alpullu, Elbistan veya Muş şeker fabrikalarına talip olabilirler.

Üstelik % 30’u peşin ödenmek şartıyla bakiye tutarı için azami yılda bir tediyede bulunmak üzere 4 yıla kadar vadeli alım da mümkün.

Tabii ki vade farkını kabullenmek şartıyla.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 10 Nisan 2018, 14:17

satın satın hiç fabrika kurmayın satın satın hiç bişey bırakmadan

İsmail Biltekin   -  Bağlantı 13 Mart 2018, 11:42

Niğde Çimento Fabrikası kuruluşundan özelleştirilene kadar,bir devlet işletmesi iken hiç kar etmedi, her yıl zarar yazdı, taki 1997’de özel sektöre satılana kadar. Ve öze sektöre devredildiğinden itibaren kar etmeye başladı. Arif olanlar anlamıştır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı