REKLAMI GEÇ

DENİZLİSPOR NASIL DÜZLÜĞE ÇIKAR?

27 Aralık 2016 Salı

Bu şehrin en büyük paydalarından biri de şüphesiz Denizlispor. En büyük sivil toplum örgütlerinden olma özelliğini koruyor. Denizlispor’un galip geldiği haftalarda, başarılı sonuçlar aldığı sezonlarda her Denizlilinin göğsü kabarıyor ve kulübüyle gururlanıyor.

Ne var ki, son yıllarda takımımız; mali sorunlarla boğuşmaktan, bulunduğu ligde başarılı olmak bir yana; hep düşme potasında geziniyor. Transfer edilen yabancı futbolcuların ödenmeyen taksitleri, maaşları ve primleri; zar zor toplanan puanların silinmesine sebep oluyor. Bu da takımın motivasyonunu olumsuz etkiliyor.

Halbuki altyapıdan A takımında oynayabilecek kapasite, teknik ve fizikte futbolcu yetişse; belki de yabancı futbolcu transfer etmeye gerek kalmayacak. Mesela bir Büyükşehir Belediyespor, bir Kızılcabölükspor, Denizlispor’un oyuncu ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilmeli.

Her ne kadar; zaman zaman Denizlispor ile Büyükşehir Belediyespor’un birleşmesinden bahsedilse de; bu düşünce ve teşebbüsler; henüz fiiliyata geçme safhasında değil.

Avukat Veysel Gühan… Belediye Meclis Üyesi iken 2011-2012 yıllarında Denizlispor’da idari işlerden sorumlu As Başkan’lık yapmış. Denizlispor’u mali açıdan düzlüğe çıkarabilmek için kafa yoran sevdalılardan birisi.

Denizlispor’un 1000 civarında üyesi olduğunu, kayıtlı üyenin ancak % 5’i kadar yeni üye yapılabiliyorken; bu oranın yakın zamanda % 10’a çıkarıldığını, fakat yeterli olmadığını söylüyor.

Kendisi Beşiktaş, Galatasaray, Kasımpaşa ve Rizespor gibi kulüplerin tüzüğünü inceleyip, bunlardan esinlenerek karma bir tüzük yapmış.

“Mevcut üye sayısının %10’undan fazla yeni üye yapılamaz “kaydının iptalini istiyor. Her isteyenin üye yapılabilmesinin önü açıldığı taktirde on bin üye yapmayı taahhüt ediyor. Denizli’ye mal olmuş, en az on bin nitelikli üyeden alacağı bin veya iki bin lira gibi yıllık aidatlar ile yüksek meblağlarda mali kaynak oluşturulabileceğini, alınan aidat karşılığında kombine bilet verilerek seyirci sorununun da çözülebileceğini iddia ediyor.

Kayıtlı üyenin %25’inin imzasıyla kongre yapılabilmesini ve başkanlık seçimlerinde listelerin ve projelerin yarışmasıyla; verimli olabilecek en iyi yönetimlerin ortaya çıkacağına inanıyor.

Bir başka alternatif çözüm tarzı olarak da; şirketleşmeyi öne çıkarıyor. Yüz bin lira sermaye koyacak yüz işadamının hayal olmadığını; yüz bin lira koyacak ilk iş insanının kendisi olacağını ifade ediyor.

Koyacağı yüz bin lira sermayeyi yatırım olarak gören işadamları sayesinde; tamamen şirket mantığıyla yönetilecek bir Denizlispor’un; Avrupa liglerinde en başarılı Anadolu takımı olduğu günlere geri döneceğinden hiç kuşkusu yok.

Av. Veysel Gühan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile de görüşmüş. Fikret Orman tesisleşme ve şirketleşme hakkında her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade ederek, genç futbolculardan oluşan 37 kişilik bir futbolcu listeyi vermeyi de ihmal etmemiş.

Şeffaf, katılımcı, demokratik bir yönetim ve delegasyon yapısı oluşturulduğunda ve mali yapı düzeltilip, sürekliliği olan gelir kaynaklarına kavuşulduğunda; umuyor ve diliyoruz ki; Denizlispor üstün başarılara yelken açacak ve Denizli halkının kimyasını etkileyerek, moralini düzeltecektir.

Aksi taktirde, her puan silinme tehlikesiyle karşılaşıldığında; Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Kefalet Birliği, Denizli İhracatçılar Birliği ve Ticaret Borsası gibi kurumlara müracaat edilmek zorunda kalınacaktır.

Denizlispor son iki haftadır deplasman ve içeride iki galibiyet alarak, bir çıkış yakaladı. Antrenör, futbolcu, yönetim kurulu üyeleri ve emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.

Haydi Denizli! Takımına sahip çık. “Sen yoksan bir kişi eksiğiz.”

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı