REKLAMI GEÇ

ENDERUN USULÜ TERAVİH

14 Haziran 2016 Salı

Denizli İl Müftüsü Sayın Mehmet Aşık, Ramazan ayının ilk cuma akşamında Yeni Cami’de “Enderun Usulü” teravih namazı kılınacağını müjdelediğinde dünyalar benim oldu.

Zira bir seneden beri kendisiyle her karşılaştığımızda, Denizli’de “Enderun Usulü” teravih kıldırılması yönündeki düşüncelerimi paylaşmıştım.

Nitekim bu haberi alan ve ilgi duyan kişiler Ramazan ayının beşinci günü akşamında Delikliçınar’daki Yeni Cami’yi tıklım tıklım doldurdular.

Teravih namazının her dört rekatını ayrı bir imam, ayrı bir makamla kıldırdı. Namaz içinde genelde rahmet, af ve mağfiret ile dua ayetlerini kıraat ettiler.

Yine her dört rekatta bir salavatlar, ilahiler ile bezenen teravih namazı, cemaatin ruhunu okşadı ve manevi lezzetlerin hissedilmesine vesile oldu.

Namaz çıkışında cami derneğinin çay ve karlı şurup ikramıyla karşılaştık. Avluya serilen hasırlar üzerinde yapılan latifeli sohbetlerle, günün yorgunluğunu fazlasıyla çıkardık.

Müftümüz Mehmet Aşık’a bundan sonra hangi camilerde “Enderun Usulü” teravih namazı kılınacağını sorduğumda, gömlek cebinden listeyi çıkarıp, elime tutuşturuverdi.

Buna göre, “Enderun Usulü” teravih namazının Ramazan ayının geri kalan bölümünde hangi tarih ve hangi camilerde kıldırılacağına dair çizelge şu şekilde:

17 Haziran 2016 Cuma akşamı Üçler’deki Hilal Camii
24 Haziran 2016 Cuma akşamı Çamlık’taki Fatih Camii
27 Haziran 2016 Pazartesi akşamı Asmalı Evler Camii
30 Haziran 2016 Perşembe akşamı Gerzele’deki Fetih Camii

Denizli İl Müftüsü Sayın Mehmet Aşık ‘a bu sene Denizli’de ilk defa “Enderun Usulü” teravih namazı kılınmasının temellerini attığı ve başlattığı için şükranlarımı sunuyorum.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

sükrü   -  Bağlantı 17 Haziran 2016, 11:03

demek ki bir kişinin isteği ile koca müftü namazın içeriği ve kılınışını oynayabiliyor.teravih namazına gitmiyormusunuz? kılınış şekli size uymuyor mu? Denizli deki sadece 10 ayrı mahalledeki camilere gitsen teravih deki insan sayısı 40 ı geçmiyor???

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı