REKLAMI GEÇ

ERKEN SEÇİMDE MİTİNG YAPILMASIN

25 Ağustos 2015 Salı

Kasım ayında yapılması planlanan erken (veya tekrar) seçimde miting yapılmasın. Duvarlara posterler asılmasın. Giydirilmiş seçim arabaları bangır bangır bağırmasın. El ilanı, broşür dağıtılmasın. Böylelikle çevre kirliliği ve gürültü kirliliğinin önüne geçilsin.Böylelikle yollar trafiğe kapatılmasın. Böylelikle insanların gündelik yaşamı olumsuz etkilenmesin.

Kabul; ülkemizde mitingler; seçimlerin ayrılmaz bir parçası. Kabul; mitingler; adeta bir demokrasi şöleni…
Partililerin slogan attığı, liderlerini yakından gördüğü ve izlediği, deşarj olduğu bir toplantı..
Fakat; sorarım size; kaç kişi; bir partinin mitingi daha kalabalık, daha coşkulu, daha heyecanlı olduğu için gidip oyunu o partiye vermiştir?
Kaç kişi inşaat duvarlarındaki posterlerin daha büyük,daha devasa olduğu ; sloganların daha kafiyeli,daha akılda kalıcı olduğu için, fikrini değiştirmiştir?
İletişimin zirve yaptığı, liderlerin ve partilerin her an her dakika görüşlerini,düşüncelerini duyurabildikleri bir çağda; yukarıda saydığım propaganda araçları, sizce artık demode olmamış mıdır?
Hele hele 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimler, 10 Ağustos 2014’te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran 2015’te yapılan genel seçimlerden sonra, Kasım 2015’de yapılacak (birbuçuk yıl içindeki) dördüncü seçimde aynı yöntemlerin tekrar edilmesine gerek var mıdır?

Diyelim ki partilerin genel merkezleri mitinglerden vazgeçmiyor. O halde; hiç olmazsa, Denizli’deki partiler, aralarında centilmenlik anlaşması yapıp; duvarlardaki, elektrik direkleri arasındaki afiş ve poster asılmalarından, el ilanı ve broşür dağıtılmasından, seçim arabalarının hasta, çocuk,sınav dinlemeyip, yüksek perdeden yaptıkları anonslardan,marş çalınmalarından feragat edemezler mi?

Radyo ve televizyon propagandaları neyimize yetmiyor?
Herkesin aklı var, fikri var. Okumayı değil; dinlemeyi, izlemeyi seven bir toplumuz. Her gün; on sekiz kişiden; sadece bir kişi gazete alıyor. Dolayısıyla; illerdeki milletvekili adayları rakipleriyle yerel televizyonlarda tartışarak ve yerel gazetelere veya internet sitelerine röportaj ve ilan vererek (veya seçmenle el teması-göz teması kurarak) kendilerini tanıtır ve destek isterler.

Bu yazdıklarım gerçekleşmeyecek şeyler değil. Halk ve sivil toplum kuruluşları, bu taleplerimi makul karşılar, üzerinde ittifak ederler ve kamu oyu oluştururlarsa, pekala uygulanabilir.
Niye olmasın?
Ne dersiniz?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

İsmail   -  Bağlantı 27 Ağustos 2015, 17:18

Çok doğru bir karar, el ilanı dağıtarak halkı bilinçlendirmeye gerek yok, zaten medyanın büyük bir kısmı kimin elinde belli diğerlerinin konuşmasına gerek yok, bence seçime gerek yok sonuç ne olursa olsun görevin kime verileceği belli 🙂

Güngör Kesimli   -  Bağlantı 26 Ağustos 2015, 12:21

Doğu ve Güneydoğu’da önlem alınsın, tehditlere fırsat verilmesin, sandıklar korunsun, yol emniyeti alınsın, hangi köyden kime ne kadar oy çıktığı gizli tutulsun ki, sonradan infazlar olmasın.

dudu sahin   -  Bağlantı 26 Ağustos 2015, 11:53

bravo hüsna hanım doğru konuyu dikkate çekmişsin
bundan sonra şehit cenazesinde şov yapmaya kalkan siyasileri bir güzel meydan dayağı atacaksin ki dünyanın kaç bucak olduğunu görsünler.akhandaki cenazede bakan ve bilal bey mendil mendille bitap düştü

hüsna   -  Bağlantı 26 Ağustos 2015, 09:08

bu düşünceniz Cumhurbaşkanı için de geçerli mi? sanırım buna cevap çıkmaz. gerçi yeni Türkiye yeni keşifler yapıyor. örneğin Şehit cenazesinde miting! nasılsa Cumhurbaşkanı başlattı alta doğru iner . bakarsınız ekonomiyi çökerten bakanımız da yapar??

Salih Ergül   -  Bağlantı 25 Ağustos 2015, 21:43

Erdal kardeşim,bir ilave daha yapalım.
PARTİLER BU SEÇİMDE DEVLETTEN PARA ALMASIN.

deniz tezcan   -  Bağlantı 25 Ağustos 2015, 14:36

kimse devletin imkanlarını kullanarak halkın paralarını harcamasın

Murat Candan   -  Bağlantı 25 Ağustos 2015, 12:45

Kutuplaşmanın zirvesinde olduğumuz şu dönemde bence de mitingler sağlıklı sonuçlar vermez.Güvenlik nasıl sağlanacak?Diyarbakır’da patlayan bomba Denizli’de ya da başka bir vatan toprağında patlarsa hesabını kim verecek?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı