REKLAMI GEÇ

HEPİMİZ ASKER, HEPİMİZ POLİSİZ

20 Aralık 2016 Salı

Ateş; cumartesi sabahı hem ülkemize, hem şehrimize bir kez daha düştü. Henüz Beşiktaş’taki acı taptaze ve yaralar tam anlamıyla sarılmamışken…

Artık periyoda bağladılar. Bir hafta sonu polis teşkilatımıza, bir hafta sonu askerlerimize..

Yöntem aynı.

Önce asker ve polislerimizin hangi zaman ve mekanlarda toplulaştıklarının tespitini yapmak. Daha sonra, kiraladıkları, satın aldıkları veya çaldıkları bir araca 400-500 kilo amonyum nitrattan elde ettikleri bombayı yüklemek veyahut psikolojisi bozuk, hasta bir teröristi canlı bomba haline getirmek.

Bilahare; polis veya askerlerimizi yoğunlaştıkları bir yer ve halde yakalayıp, topluca şahit etmek.

Kendileri cehennemin gayya kuyusunu boylarken; asker ve polislerimiz şehadet şerbetini yudumluyorlar. Bu esnada anaları kınalı kuzularından, çocukları babalarından, kadınları kocalarından ayırarak, onları gözyaşlarıyla baş başa bırakıyorlar.

Şimdilik sivil halkı tercih etmiyorlar. Aksi takdirde Beşiktaş-Bursaspor maçı çıkışında yüzlerce, binlerce taraftarın canını vermesi kaçınılmazdı. Herhalde (aslında) yanlarında yer alan dünya kamuoyunun timsah gözyaşları dökmesine gönülleri razı değil.

Televizyon, gazete, radyo ve internet siteleri bir hafta boyunca; bu acılı uluslar arası terör eylemlerini en ince ayrıntılarıyla yazar, çizerken; onlar herhalde ellerini ovuşturup, yaptıkları katliamın hazzını yaşıyorlar..

Maşa olarak kullanılan örgütün bu eylemleriyle elde etmek istediği sonuç gayet açık.

Halkı sindirmek, yıldırmak, demoralize etmek, karamsarlık ve yılgınlık oluşturmak. Türkiye’nin önünü kesmek, küresel bir aktör olmasını engellemek.

Halkı galeyan ve infiale getirip birbirine düşürmek. Teröristlerin mensup olduğu ırktan olan Kürt vatandaşlar ile Türkleri karşı karşıya getirmek. Aynı topraklar üzerinde birlikte yaşamak arzu ve isteklerini yok etmek.

Milletimiz bu oyuna gelmemeli. Ferasetle hareket etmeli. Sözde Kürt halkını temsil ettiğini iddia eden partinin binalarını yakmaya, yıkmaya ve silahlı mücadeleye asla girmemeli.

Ancak; yolda giderken, araç sürerken dikkatli olmalı. Etrafında gördüğü, gözlemlediği şüpheli insan ve araçları ihbar etmeli. Uyanık davranmalı.

Ve başlığımızı biraz daha özelleştirerek şöyle haykırmalı:
Hepimiz ‘Komando’yuz, hepimiz ‘Çevik Kuvvet’iz..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı