REKLAMI GEÇ

HİLAL-İ AHMER 148 YAŞINDA

21 Haziran 2016 Salı

Kızılay 11 Haziran’da 148 yaşına bastı. Bir kısım idealist doktor tarafından 1868 yılında “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere yardım Cemiyeti” adı altında faaliyete başlayıp, daha sonra “Hilal-i Ahmer” adını alan bu iyilik hareketi, şimdi kısaca “Kızılay” olarak anılıyor.

Kızılay’ın faaliyetleri zaman ve mekanla sınırlı değil. Çalışan ve gönüllüleri ile birlikte her an aksiyona hazır halde bekleyen büyük bir organizasyon.
Bu dev çınar, bir buçuk asırdan beri dünyanın dört bir tarafında ay yıldızlı bayrağımızın yanında, Kızılay Hilali’ni onur ve gururla dalgalandırmakta.

Ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri bir yana 5 kıtada milyonlarca mağdur ve mazlum insan, Kızılay hilalini görünce rahat bir nefes almakta.

Çünkü bilinmekte ki Kızılay; ihtiyaç sahipleri arasında din, dil, ırk, cins, mezhep ve meşrep ayrımı yapmadan Türk Milleti’nden aldığı yardım elini; mağdurun eliyle buluşturarak yaraları sarmakta.

Türk Milleti’nin geçmiş nesillerden devraldığı; “kimsesizlerin kimsesi” olma ilkesini en uzak coğrafyalara kadar taşımakta.

Milletimiz ve dünya uluslarının başına gelen her türlü felakette görev alan Kızılay, aynı zamanda tarihe tanıklık etmekte.

Bu tanıklık, dünün daha iyi anlaşılmasına, bugünün bu bilgiler ışığında değerlendirilmesine ve geleceği planlarken; milletimizin geçirdiği acılı sürecin bilinmesinde büyük yararlar sağlamakta.

Kızılay; toplumda var olan yardımseverlik duygularını, hayır yapma arzularını; çağdaş bir organizasyona dönüştürerek, geleneksel yapı ve halkın inançlarıyla ters düşmeden yürütmekte.

Dünya ve ülkemizde birçok şey değişse de insanların bir kap yemeğe, başını sokacak bir çadıra, üstüne alacağı bir battaniyeye olan ihtiyacı hiç değişmedi.
Dolayısıyla Kızılay, milyonlarca insana uzanan bir yardım eli olma işlevini devam ettiriyor.
İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında “Bir hilalle başlar Ramazan; o hilalle uzanır yardım sever eller” sloganıyla, ihtiyaç sahiplerini iyilikseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

Yeni yaşın kutlu olsun Kızılay .Seninle birlikte nice yıllara…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı