REKLAMI GEÇ

MUHALİF YAZAR

14 Şubat 2014 Cuma

10 Şubat 2014 akşamı saat 21:00 sularında Sedat Kurt, DENİZLİHABER.COM’da köşe yazısı yazmamı teklif ettiğinde “inşaallah” dedim. Daha önceleri Denizli Gazetesi’nden Mustafa Kaya ve Pamukkale Haber’den Tahir Aygün de defalarca köşe yazısı yazmam için talepte bulunmuşlar, fakat bugüne kadar, onların bu isteklerini yerine getirememiştim. Her iki dostumun da bana gücenip darılmayacaklarına inanıyorum.

Sedat Kurt ‘un teklifinde beni cezbeden bir unsur ortaya çıktı. Denizlihaber’de “muhalif yazar” olarak yazı yazacak ve hatta gerekirse Sedat Kurt’u bile eleştirebilecek ve sansüre uğramayacaktım. Oysa, yaşadığımız süreçte gazetelerin genel yayın politikalarına aykırı yazan yazarlar, ya kendi istekleriyle gazetelerinden ayrıldılar ya da gazetenin sahibi veya genel yayın yönetmenleri tarafından, köşeleri ellerinden alındı.

Bazı gazeteler muhalif hiçbir yazara köşe vermezken, Hürriyet Akif Beki’ye, Türkiye Taraf’tan ayrılan gazetecilere köşe vererek, çok sesliliğe kapı açtılar. Bugün Gazetesi’nde Gülay Göktürk, Zaman’da Etyen Mahçupyan, Yeni Şafak’ta Ali Bayramoğlu demokrat ve objektif yazılarıyla yerlerini muhafaza etmekteler.

9 Şubat 2014 pazar günü adı “KARŞI” olan bir muhalif gazete daha yayın hayatına başladı. Taraf gibi, Sözcü gibi gazeteler varken, 1 TL’ye satılan KARŞI kendisine boş bir kulvar ve okuyucu kitlesi bulur mu bilinmez. Aynen; benim Denizlihaber’de (varsa eğer) bir boşluğu doldurup dolduramayacağımın ve okur bulup bulamayacağımın bilinmemesi gibi. Tüm

Denizlihaber okurlarına selam ve saygılarımla, merhaba…

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Rüşdi ERDEM   -  Bağlantı 14 Şubat 2014, 12:13

Hayırlı Olsun…

NURAY PAKATCI   -  Bağlantı 14 Şubat 2014, 11:37

HAYIRLI UĞURLU OLSUN… DEĞİŞİME GAZETELERDEN BAŞLAMAK LAZIM…
HEM SEDAT KURT’U HEM DE ERDAL OTÇU’YU BU ANLAMDA KUTLUYORUM…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı