REKLAMI GEÇ

MUTLULUK

26 Nisan 2014 Cumartesi

Halkı mutsuz çıkan iller arasında yer almışız… Bir insanın mutluluk kaynağı nedir, nerede, ne zaman, nasıl, niçin mutlu olur? Mutluluk elle tutulur, gözle görülür mü? Mutlu olmak kolay mıdır? Hangi insanlar daha çabuk ve kolay mutlu olur? Hangi insanların mutlu olabilmesi için olağanüstü imkanlar ve olayların olması gerekir? Mutluluk sadece insanlara mı özgüdür; yoksa, hayvanlar ve bitkiler de mutlu olabilmekte midir?

Gördüğünüz zaman mutlu olduğunuz insanlar kimdir? Uzaktan veya karşıdan güler yüzüyle size doğru gelmekte olan bir insan sizi mutlu eder mi? Etrafınız tatlı dilli, yumuşak huylu insanlarla çevrili ise bu sizin psikolojinizi olumlu etkiler mi?

Gördüğünüz, dokunduğunuz, kokladığınız veya size hediye edildiği zaman sizi mutlu eden çiçekler ve bitkiler hangileridir?

Bir kedi, ayaklarınızın etrafında size sırnaştığı zaman, bir uğur böceği parmaklarınızın ucunda bitiverdiği, bir kelebek gözünüzün önünde uçuverdiği zaman mutlu olur musunuz?

Bir dostunuzla, arkadaş ve ahbabınızla, akrabanızla içeceğiniz, üzerinde dumanı tüten bir bardak sıcak çay sizi mutlu eder mi?

Soğanın tepesine vurup, yanına da domatesi biberi ekleyip sofraya oturduğunuzda mesut olur musunuz?

Gidip oturacağınız bir park, piknik yapacağınız bir vadi, kayak sporu yapacağınız bir dağ, yüzeceğiniz bir havuz, futbol oynayacağınız bir halı saha sizi mutlu eder mi?

Bardağın hep dolu tarafını mı görürsünüz? Sahip olduğunuz ve size bahşedilen bu hayat için ve dünyaya bir taş, bir hayvan, bir bitki olarak değil de “insan” olarak geldiğiniz için şükür eder misiniz?

Yaradılanı Yaradan’dan ötürü hoş görür müsünüz?
Eşinizi, evladınızı, torununuzu, ana babanızı bağrınıza basmanız; size her şeyden daha çok mutluluk verir mi?

Tuttuğunuz takım maçı kaybetse de, bu bir spordur deyip, karalar bağlamaktan vazgeçebilir misiniz?

Hasılı siz de Polyanna gibi davranabilir misiniz? Her şeyde mutlu ve mesut olacak bir yön bulabilir misiniz?

Ben böyle bir yazı yazmaktan mutlu oldum. Gelin siz de bu yazıyı okuyup, kendinizi mutlu etmenin yollarını bulun. Yeter ki mutlu olmayı isteyin. Mutlu olun ve mutlu edin…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı