REKLAMI GEÇ

PAPAZ TEKRAR CEZAEVİNE KONULMALIDIR

7 Ağustos 2018 Salı

35 yıl hapis talebiyle yargılanan Papaz Brunson; avukatlarının başvurusu üzerine sağlık sorunları olduğu nedeniyle elektronik kelepçe takılarak ev hapsine çıktı.

Cezaevinden çıkarkenki görüntülerine bakıldığında, fiziki görünüm ve yaşı itibariyle herhangi bir hastalık sahibi olduğuna inanmak zor. Hatta öyle ki “turp” gibi görünüyor.

Eğer papaz hastaysa ve bu yüzden hapishaneden tahliye edildiyse; cezaevlerinin neredeyse üçte birini teşkil edecek sayıda yerli mahkumun da bakiye cezalarını ev ortamında çekmelerine emsal teşkil edebilir.

Trump’ın nitelemesiyle ” muhteşem bir hristiyan papaz olan” Brunson’ın kendi evinde göz hapsine alınmasıyla birlikte; kaçışının ve güvenliğinin sağlanması için adeta bir polis ordusu teyakkuz halinde gece gündüz beklemekte.

Halbuki içerideyken bu kadar ihtimam göstermeye, bu kadar tetikte olmaya, bu kadar polis veya güvenlik görevlisi tahsis etmeye gerek yoktu.

Papazı hapishane ortamından çıkartıp; yargılanmasının ev ortamında devam ettirilmesine olanak sağladığımız için “teşekkür ” beklerken; ne İsa’ya, ne de Musa’ya yaranamadığımızı görüp; dışarı çıkardığımıza bin pişman olduk.

Halbuki biz Halk Bank Genel Müdür yardımcısı ABD’de tutuklanıp yargılanırken bu derecede bir tepki göstermemiştik.Konusunda uzman,muhteşem bir bankacı olan Mehmet Hakan Atilla haksız yere tutuklu olarak akıbetini bekliyor.

Adamlar; kendileri söz konusu olunca bağımsız yargıdan, jüriden, senatodan bahsederken; sıra bize gelince mahkeme ve yargı sürecini pas geçip, “çıkarın papazı ” (pardon ; çıkarın pastör’ü ) diye adeta talimat veriyor.

Evanjeliklerin ABD Başkanı olması için hazırladığı ve başkanlığa geldiği taktirde Trump’ı mumla aratacak olan Mike Pence gibiler nezaketten, diplomatik dilden, mülayim olmaktan anlamazlar.Bunlara kendi üsluplarıyla muamele etmek ve cevap vermek gerekir.

Evangelist papaz derhal ve tekrar kapalı cezaevine konulmalı,özel insan muamelesi yapılmaktan vazgeçilmelidir.Ya da; papazın yargılanmasında; “mütekabiliyet prensipleri” falan denilerek kendi ülkesindeki hukuk kurallarına göre yargılanmalı ve bir jüri oluşturulmalıdır.
Tabii bu defa şöyle bir tehlike var.ABD; (mahkemeden papaz aleyhine olumsuz bir karar çıkarsa jüri üyelerine yaptırım uygulama ve ABD’deki tüm mal varlıklarına el koyma gibi bir sürece girebilir.

Bunu önlemek için de ABD’de menkul ve gayr-ı menkulü olmayan, yurt içinde mütevazı bir hayat süren vatandaşlar jüri üyesi olarak görevlendirilebilir.

Yeter ki, jüri üyeleri mahkeme esnasında uyuklamayacak , genç ve dinç vatandaşlarımızdan oluşsun..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı