REKLAMI GEÇ

RUSYA TÜRKMENLERİ BOMBALARKEN

25 Kasım 2015 Çarşamba

TÜRKİYE DE RUS JETİNİ DÜŞÜRDÜ
Bayır Bucak Türkmenleri günlerden beri Rusya ‘nın havadan ve Esed’in karadan saldırısı altında.Rusya Boğazlardan harp gemilerini ve askerlerini rahatça geçiriyor ve Akdeniz’de konuşlanıp; kendini müdafaa etmeye çalışmaktan başka bir şey yapmayan Bayır Bucak Türkmenleri’ni bombalıyor.Onları yerinden,yurdundan etmeye, evlerini başına yıkmaya, Türkiye sınırına ve Türkiye içlerine sürmeye çalışıyor.

Kobani’ye saldırı olduğunda dünyayı ayağa kaldıranlar sus-pus olmuş vaziyette, seslerini soluklarını çıkarmıyorlar.Mit Tırları’nı ihbar ederek Türkiye’yi teröre destek veren ülke kapsamına aldırmak isteyenler; şimdi; timsah gözyaşları döküyorlar.

ABD Devlet Başkanları içerisindeki en basiretsiz ve pasif başkanlardan biri olan Obama;elle tutulur,gözle görülür hiç bir karar ve operasyona imza atmayıp; inisiyatifi tamamen Putin’e kaptırmış bulunuyor.

Bünyelerinde hiç bir Daeş unsuru bulundurmayan Bayır Bucak Türkmenleri’nin yaşadığı alan; önümüzdeki dönemin enerji geçiş hattında bulunuyor ve buradaki Türkmen nüfusu bazılarının menfaatine dokunuyor.

Türkiye; içinde bulunulan durum karşısında nasıl bir refleks verecektir? Ya duygusal aklını öne çıkaracak ve risk alacaktır; ya da devlet aklını öne çıkaracaktır.Buradaki halk bizim halkımızdır.Dolayısıyla Bayır Bucak’a girilse; halkın karşı koyması söz konusu olmayıp; aksine; bağrına basacaktır.

Türkiye; Türkmen varlığının ortadan kaldırılmasına seyirci kalamaz.Türkmen varlığını ve savunmasız insanları koruma adına,havadan veya karadan ikmal yapmayı deneyebilir.Kendine yakın bulduğu koalisyon ülkeleriyle Bayır Bucak’a girebilir.

Aksi taktirde orada kaybedilecek toprak parçaları iç güvenliğimizi de etkileyecektir.Türkmenlerin yurtlarını muhafaza etmesi ve yaşamlarını devam ettirmelerini sağlayacak her türlü diplomatik yol, sonuna kadar denenmeli ve şartlar zorlanmalıdır.

Meclis özel gündemle toplanmalı ve konu sen-ben kavgasına çekilmeden istişare edilmelidir. Irk,din,mezhep ayrımı yapmadan; ihtiyaç duyulan her noktaya anında ulaşan Kızılay; Bucak Bayır’a da her türlü insani yardımı yapmak üzere hazırdır.

Mahzun olma Bayır Bucak.Yalnız değilsin…
* * *
Yukarıdaki yazıyı hazırlayıp; www.denizlihaber.com’a göndermeden önce Türkiye’nin Rus jetini düşürdüğü haberi geldi.Beş dakika içinde on defa ikaz edildiği halde ; sınır ihlalini devam ettiren ve aidiyeti belli olmayan jetlerden bir tanesi vurularak düşürüldü.

Türkiye angajman kuralları gereği; topraklarını ve sınırlarını koruma hakkını kullandı.Düşürülen jetlerin Rusya’ya ait olduğu anlaşıldıktan sonra; Bayır Bucak Türkmenleri arasında adeta bayram havası esti.
Sınırlarımızı defalarca ihlal eden Rus jeti düşürülmeseydi; Türkiye ; topraklarını ve hudutlarını koruyamayan; acziyet içinde, korkak bir ülke olarak lanse edilecekti.

Şimdi de Rusya’nın doğal gazı kesebileceği, halkının turizm amaçlı ülkemize gelmesini engelleyeceği, ticareti keseceği, askeri işbirliğini durduracağı gibi sonuçlara sebep olduğu için tenkit edenler de çıkacaktır.
Fakat; bazı maddi kayıplara uğranabilecek diye; sınır ihlalleri görmezlikten,duymazlıktan,bilmezlikten gelinemezdi.Türkiye; kendisine yakışanı yapmıştır.Büyük devlet olmanın gereğini yerine getirmiş; bu işin şakası olmadığını göstermiştir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı