REKLAMI GEÇ

ŞİMDİ TEKNOLOJİ BİZİ KULLANIYOR

24 Mayıs 2016 Salı

“2014’te dünyadaki 196 ülkenin toplam Gayr-ı Safi Milli Hasılası (GSMH) 77 trilyon dolar olarak gerçekleşti.

Almanya’nın nüfusu 83 milyon, GSMH’sı 4 trilyon dolar.

Japonya’nın nüfusu 130 milyon, GSMH’sı 5 trilyon dolar.

ABD’nin nüfusu 300 milyon, GSMH’sı 16 trilyon dolar.

57 İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi ülkenin toplam nüfusu 1,5 milyar, GSMH’sı ise 6 trilyon dolar.

Kara parçalarının 1/3’ü, dünya nüfusunun 1/4’ü ve doğal kaynakların % 60’ı, halkı Müslüman olan ülkelere ait iken niye başaramıyoruz? Bu kadar üstün meziyetlerimiz varken niye yerlerde sürünüyoruz?

Türkiye’nin 2013 yılı GSMH’sı 821 milyar dolar. Wallmart marketler zincirinin 2013 yılı cirosu ise 466 milyar dolar. Bu vatan neden iki ABD bakkalı etmiyor?

Niye bilime, fenne, teknolojiye göre hareket edip, karar vermiyoruz? Niye ikinci, üçüncü Münci Kalaycıoğlu, Mehmet Öz, Oktay Sinanoğlu, Ziya Özel, Aziz Sancar’lar yetişmiyor?

Dünya nüfusu 7 milyar. Bunun 2 milyarı yaşlı ve hasta. 1 milyarı ev hanımı. 1 milyarı genç ve çocuk.

Geriye kalan 3 milyar kişi çalışmak istiyor. Buna mukabil 1,2 milyar iş var. Dolayısıyla dünyayı büyük bir meslekler savaşı bekliyor ve bu savaş çok yakınımızda.

İnsanoğlu önce teknolojiyi kullanıyor. Sonra da teknoloji bizi kullanıyor. 1903 yılında 100 usta 10 günde bir tane araba üretiyordu. 2016 yılında ise 170 robot 57 saniyede bir araba üretiyor.

Gelecekte satış yerlerinde tezgahtar olmayacak. Yine gelecekte giyim mağazalarında giyinme soyunma kabinleri bulunmayacak. Büyük ekranların karşısına geçtiğinde senin vücut ölçülerini algılayıp, modelleri görecek ve bir tuşa basarak, elbiseleri üzerinde deneyebileceksin. Sana yakışacak rengi, renk profesörleri belirleyecek.

Üniversite mezunlarının alacağı diplomaların raf ömrü sadece bir yıl… 860.000 üniversite mezunu diplomalı işsiz var. Bir işyerinde işe başlandığında diplomanızın kalitesi çok kısa bir zamanda ortaya çıkıyor.

2010 yılında sıra dışı meslekler olarak lanse edilen “Vücut Parçası İmalatçılığı”, “İklim Değiştirme Uzmanlığı”, “Uzay Rehberliği”, “Hafıza Artırma Cerrahlığı”, “Sanal Karmaşa Uzmanlığı” gibi gülünüp geçilen, burun kıvrılan mesleklerin hepsi altı sene içinde gerçek oldu.

Son yıllarda farelerin ön kolu üretildi. İlk defa bir uzay roketi dikey iniş yaptı. Sdney Üniversitesi beyne elektrik akımı vererek dil, hafıza, dikkat ve matematik çözme gibi yetenekleri üçe katlayan bir kask icat etti.

Normal insan beyni gibi fonksiyon gösteren yapay bir beyin üretmeyi başardılar.
* * *
Bu yazı burada bitmedi. Devamı inşaAllah haftaya.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı