REKLAMI GEÇ

UĞUR DÜNDAR NEDEN VAZ GEÇMİŞ OLABİLİR?

11 Haziran 2019 Salı

Uğur Dündar moderatörlük yaparsa her iki aday ve demokrasi zarar görürmüş.

Önce kabul ettiği halde, sonradan gördüğü lüzum üzerine; Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında cereyan edecek olan tartışma programını yönetmekten bu sebeple vazgeçmiş Uğur Dündar.

70’li yıllardan itibaren Devlet Televizyonu TRT’de yıllarca “Arena” isimli çok izlenen bir programın yapımcılık ve sunuculuğunu üstlenerek, izleyiciyi adeta ekrana kilitleyen Uğur Dündar niye böyle bir karar almış olabilir?

Yürütülebilecek ihtimaller şöyle sıralanabilir:
1- Uğur Dündar artık tarafsız bir moderatörlük yapmaktan uzaktır. Çünkü açıkça bir tarafı tutmakta, yanlı (yandaş), hareket etmektedir.

2- Soracağı sorular, Ekrem İmamoğlu’na hizmet edecektir, etmelidir. Fakat buna rağmen kazara veya istemeden de olsa, ya da bumerang gibi dönüp dolaşıp; Binali Yıldırım’a yarayacak bir soru sorma ihtimali her zaman vardır.

3- Bu da temsil ettiği kişiler, gruplar, ya da parti(ler) tarafından, kendisinin topa tutulmasına sebep olabilir. Yandaşı olduğu kesimin gözünden birden düşebilir.

4- Ya da Uğur Dündar artık demokrat değildir. Ya da sadece kendisine demokrattır.

5- Veya soracağı soruları; önceden Ekrem İmamoğlu’na el altından sızdıracağı, çanak sorular yönelteceği ithamıyla karşı karşıya kalmaktan korkmaktadır.

6- O gecenin atmosferinden dolayı veya tesadüf eseri, ya da bir rahatsızlık yüzünden o gün formundan ve havasından uzak olabileceği endişesi taşımaktadır.

7- Eğer 23 Haziran’da Binali Yıldırım İstanbulluların teveccühüne mazhar olursa; seçimin kaybedilmesine kendisinin iyi yönetemediği bir programın neden olduğu suçlamaları karşısında kapılacağı suçluluk duygusunu ömür boyu üzerinden atamayacağına inanmaktadır.

9- 31 Mart 2019’dan sonra, altı programcının uzaklaştırılmasını içine sindiremeyip (bir kuruş ücret almadan yıllarca çalıştığı) Halk Tv’den ayrılmasını müteakip; Beylikdüzü’ndeki mekandan dijital televizyonculuk yapan Sözcü Tv’deki izleyici kitlesinin tamamen taraflı kişilerden oluşmasına alışmış olması hasebiyle, yayın esnasında arkasında hissettiği güçten yoksun olarak yapacağı bir moderatörlüğün yavan kaçacağı ve kendisini tatmin etmeyeceği görüşündedir.

9- Araştırmacı gazeteciliğin kazandırdığı tecrübeyle; adaylara, öyle zor, öyle zor sorular tevcih edecektir ki; adayların her ikisi de bu sorulara cevap veremeyerek halk nezdinde güven kaybına uğrayıp mahcup olacak, on buçuk milyon civarındaki seçmeni hayal kırıklığına uğratacak, belki seçmenin büyük bir çoğunluğu bu yüzden sandık başına gitmekten vaz geçecektir. Bu da hem adaylara, hem de demokrasiye büyük bir zarar verecektir(!)

Neyse ki her iki adayın mensubu olduğu ittifak partileri; İskoçya kökenli Avustralya asıllı ABD’li iş insanı Rupert Murdoch’un sahibi olduğu Fox Tv moderatörlerinden İsmail Küçükkaya ismi üzerinde anlaştı da; hem adayların; hem de demokrasinin zarar görmesinin önüne geçilmiş oldu(!)

İsmail Küçükkaya 10 Haziran akşamı Fox Ana Haber’de “Binali Bey dezavantajlı. (Yaptığı moderatör tercihiyle bu durumu) Avantaja çevirmek istiyor” diyerek Binali Yıldırım aleyhinde daha şimdiden taraflı bir hüküm cümlesi kurmaktan kendini alamadı.

Arkasından da ekledi: “Cesurca buldum.”

16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21.00’da ekran başında olacak ve bağımsız(!), aynı zamanda tarafsız(!) bir televizyon kanalının “anchorman”larından İsmail Küçükkaya’nın her biri 45 dakikalık 3 bölüm halinde hazırlayıp sunacağı ve verilecek frekans üzerinden, isteyen her kanalın naklen yayınlayabileceği geceyi iple çekeceğiz.

Gecenin sonunda bakalım hangi adayın ipi çekilecek?

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

celal parmaksız   -  Bağlantı 12 Haziran 2019, 09:29

‘Binali Bey dezavantajlı’cümlesine yaptığınız yoruma katılmıyorum.siz de konuşmanın hepsini görmeyip sadece işinize gelen kısmını cımbızlayıp yazmışsınız.

Niyazi Gözlükaya   -  Bağlantı 11 Haziran 2019, 18:35

Herşey çok güzel olacak Erdal abi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı