REKLAMI GEÇ

VİCDAN BAKANI SEMA RAMAZANOĞLU

12 Ocak 2016 Salı

“Burası aslında vicdan bakanlığı…
Görevi devralınca sırtımdaki kemiğin sızladığını hissettim.
El uzatamadığım, uzatamayacağım bir garip var mıdır, olacak mıdır diye düşünmekten kendimi alamadığım bir görevdeyim.
Doğumdan ölüme, insan hayatının her safhasında insanımıza dokunmamız gerekiyor.
Hastalar, şehitler, engelliler, şiddete maruz kalanlar, sığınmacılar…
Hasılı ‘bana uzanacak bir el yok mu?’ diyen herkes bizim ilgi alanımızda.
Biz toplumun inşasıyla uğraşıyoruz. Toplumu inşa edemezsek, bir vizyon ve gelecek düşüncemiz yoksa, birileri gelip bizim kaderimizle oynuyor.
31 Aralık’ta yeni oluşturulan Güvenlik Kurulu’nda biz de politikalarımızla söz sahibiyiz ve irade beyan ediyoruz. İkinci nesil reformlarla yola çıkmış durumdayız.
Vazifeye başladıktan sonra bakanlığın bir katını Denizli’ye tahsis ettik.
Denizli, ‘5T’ projesi ve hedefinin olduğu bir il ve bu anlamda artık Denizli’ye de biz bakıyoruz. Ekonomik Konsey’de yeni bir Denizli vizyonu oluşturulacak ve ön açıcı bir rol model devreye girecek. Mesela 2015 yılı sonunda Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Denizli’ye 700 milyon çıkarttık.
En kısa zamanda inşaallah Şehir Hastanesi’nin temelini atacağız. 2016 yılı sonunda Denizli’nin sağlık sorunları anlamında model bir şehir olmasını diliyoruz.
Ayrıca milli eğitim alanında da bu yıl sonu itibariyle derslik ihtiyacının kalmayacağını tahmin ediyoruz…”

Bu sözler, 7 Ocak 2016 tarihinde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi’nden 20 kişilik bir heyetle ziyaret ettiğimiz Dr. Sema Ramazanoğlu’na ait.
Bakanlığın toplantı salonuna tam vaktinde girip oturmuş olduğumuz koltukların yanına tek tek gelerek ‘hoş geldiniz’ diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, tevazusu, cana yakınlığı ve nezaketiyle biz konukları ile bir saat boyunca fikir alışverişi ve istişarede bulunup, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İşitme engelliler ile bire bir iletişim kurabilmek için bunca yoğunluğunun arasında işaret dilini öğrenmeye teşebbüs etmesi, kendisinin titizliği ve görev aşkının bariz bir göstergesi.
Bakanlıklar arasında en büyük ikinci bütçeye ve en fazla sosyal sorumluluk projelerine sahip bir bakanın Dr. Sema Ramazanoğlu olması ve karar alma mekanizması olan 1. masada yine bir Denizli’li milletvekilinin yer alması ilimiz için büyük şans.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı