REKLAMI GEÇ

YILDIRIM İSTANBUL’DA NEDEN KAZANAMADI?

24 Haziran 2019 Pazartesi

Bu seçimi Binali Yıldırım (Ak Parti) kazansaydı, uygulanan seçim stratejileri hakkında, sağladığı yararlar açısından şu tespitlerde bulunacaktık:

1-YSK üyesi 7 hakimin seçimleri iptal kararı vermesi; yer değiştirmiş oyların gerçek sahibine gitmesine vesile olarak, hak kaybının önüne geçmiştir.

2- AK Parti Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun Trabzonlu İmamoğlu hakkında yapmış olduğu imalı benzetme; bu adaya oy kaybettirmiştir.

3- Ordu ili hava limanı içindeki VIP salonundan geçişine izin verilmemesi karşısında vali için sarf ettiği sözler, İmamoğlu’nun damarına basıldığında ne derece agresif, sinirli ve kem sözlü olabileceğinin seçmene gösterilmesi açısından yararlı olmuştur.

4- Vali’nin dava açması halinde, alacağı ceza süresine bağlı olarak belediye başkanlığının düşme ihtimali bulunduğunun hatırlatılması üzerine bazı seçmenler; İmamoğlu’na oy vermekten vazgeçmişlerdir.

5- Ak Partili Belediye Meclis üyelerinin meclis çalışmalarını kilitleyebilecekleri çoğunluğa sahip olduklarını izah etmek, bazı İstanbul seçmenine geri adım attırmıştır.

6- Bu seçimin Sisi ile Binali Yıldırım arasında geçecek bir yarışa benzetilmesi 31.342 sandıkta oy kullanacak on buçuk milyon seçmeni düşünceye sevk etmiştir.

7- Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın İmralı’da görüştüğü terörist başının kendisine “HDP’ye İstanbul seçimi için tarafsızlık çağrısı yaptığı”na dair bir not verdiğini söylemesi HDP’li seçmen üzerinde gayet etkili olmuştur.

8- Bir vatandaş tarafından yapılan ihbarla; İmamoğlu’nun İsmail Küçükkaya ile kamuoyundan gizli olarak bir otelde 46 dakika görüşmesinin ortaya çıkması; kendisine olan güveni, itimadı derinden sarsmıştır…
Fakat seçimin Ekrem İmamoğlu tarafından kazanıldığı ortaya çıkınca, bu tezlerimiz boşa çıktı.

Yenilenmiş seçimde CHP adayı Ekrem İmamoğlu; bu defa; yaklaşık 800.000 oy ve dokuz puan farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı.

Kendisini tebrik ediyor ve İstanbul şehri ile halkına “hayırlı olsun” diyoruz.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı