REKLAMI GEÇ

YÜZE VURUR İFADESİ SEÇMEN BİLİR BİTANESİ

3 Kasım 2015 Salı

Milli irade tecelli etti.Ak Parti’ye “tamam değil, devam” dedi.Ülke çapındaki % 49 civarındaki insan; sanki sözleşmişçesine; ülke idaresini Ak Parti’ye tekrar, tek başına teslim etti.

Kaybeden ve yerinde sayan kimi liderler ekranlara çıkıp seçim sonuçlarını kendilerine göre yorumlarlarken; üzüntüleri yüzlerine vurmuştu.

7 haziran gecesi “Ne kadar erken olursa, o kadar erken seçim ” diyen lider ise; 1 Kasım gecesi ekrana çıkamayıp; sadece yazılı açıklama ile yetindi.Bu defa seçmen MHP liderine “hayır” dedi.Ana muhalefet lideri “Milletvekili sayımız arttı ama ;kendimizi başarılı görmüyoruz.Başarının ölçüsü iktidar demektir” diyerek, iki milletvekili fazla kazanmanın kendilerine yetmediğinin altını çizdi.

İstifa müessesesi yine çalışmadı.Bu kelimeyi hiç bir lider ağzına almadı.80 vilayette oy kaybeden MHP ve HDP ile illerin yarısında oy artırıp,yarısında oy kaybeden CHP liderinin koltuklarında oturmaya devam edecekleri anlaşılıyor.

7 Haziran’a göre, oylarını dokuz puan artıran Ak Parti lideri gece yarısından sonra saat 01.’de yaptığı balkon konuşmasında ” Bu seçimde kaybeden yoktur.Türkiye kazanmıştır, 78 milyon vatandaşımız kazanmıştır.” diyerek mütevazı bir tavır sergileyip; toplumsal birliğe ve kardeşliğe çağrı yaptı.Her kesimi kucakladı.

25 Ağustos 2015’teki yazımda; “Miting yapılmasın.Poster asılmasın.Giydirilmiş seçim arabaları bangır bangır bağırmasın.” diye yazmıştım.Seçimden yaklaşık 2 aydan fazla bir süre önce yaptığım bu teklife; partiler ve vatandaşlar tarafından büyük ölçüde uyulması, çevre ve gürültü kirliliği yaşanmamasına sebep oldu.
Bu seçimde A & G (Adil Gür) dışındaki anket firmaları da kaybetti.Seçim sonuçlarına en yakın tahmini bu firma yaptı.Seçim sonuçlarını izlemek için televizyon başına oturan vatandaşlar, en çok; Fox Tv’deki İsmail Küçükkaya ile,Fatih Portakal’ın yüz ifadelerini merak ettiler ve bu iki sunucu ile ilgili paylaşımlar sosyal medyada yüzleri gülümsetti.

Bu yazıyı kaleme aldığım sabah saat 09,30 sularında Denizli’deki milletvekili dağılımı 4-2-1 şeklinde idi.Böylece 5 ay sonra ilimizdeki dağılım, eski haline dönmüş oldu.Delikli çınar meydanındaki sevinç gösterilerine ; platformda oynanan Tavas zeybeği damgasını vurdu.Teşkilat; CHP,MHP ve HDP’nin oylarının toplamından daha fazla oy almanın tadını çıkardı.

1 Kasım sonuçları şehrimize,ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı