REKLAMI GEÇ

Abdest almadan namaz kıldılar

29 Mayıs 2020 Cuma

Kendisine saygısını kaybetmiş insanların kendi çıkarları uğruna başkalarına gereksiz ya da hak etmediği iltifatlarda bulananlara, dalkavuklara kısaca “YALAKA” denir.

Yalakalık, koronavirüsten bile tehlikeli salgın haline geldi.

Yalakalığın sanat olduğunu söyleyenler bile var. İşin ilginç yanı, yakalar da seviliyor hani…

Meslek hayatım boyunca çok yalaka gördüm, gözlemledim. Abdestsiz namaz kılanlara bile tanık oldum.  Kısacası yalakalar sınır tanımıyor. İster bakan, ister belediye başkanı hangi yönetici olursa olsun, onların da ayaklarını yerden kesiyorlar.

* * *

Hatta küçük bir ilçenin belediye başkanını hemen milletvekilliğine, bakanlığa falan layık görürler bu yalakalar… Gerçekçi olmazlar.  Yağdanlıktaki cıvık yağlar gibi erirler. İşin ilginç yanı seviliyor bu yalakalar. Hayata gerçekçi değil, menfaatleri doğrultusunda bakarlar.

* * *

Yalakalık ile ilgili yaşadığım sayısız örnekler verebilirim. Ben bugün ikisini size aktaracağım.

Yıl 2004

Nihat Zeybekci,  Denizli Belediye Başkanı seçildi. Kısa süre sonra da, hangi camide Cuma namazı kılacaksa, o caminin panosuna Cuma’dan 2-3 gün önceden, “Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci, bu Cuma günü namazını camimizde kılacak” diye yazı asılıyor. Siyaset kurumu, tam bu noktada dini kesinlikle suiistimal ediyor. Burası tamam. Peki, yalakalar ne yapıyor bu arada sizce?

Nihat Zeybekci bir gün anlattı;
“Hangi camiye gidersem, selamlaşma esnasında hep aynı yüzleri görüyorum. Bir Cuma Yenişehir’de isem, diğer Cuma Sevindik’te oluyorum. Ama yüzler hep aynı.”

Yani, yalakalar sadece başkana yalakalık yapmıyor, aklı sıra Allah’ı da kulu da kandırdıklarını sanıyorlar.

* * *

Yıl 2013

Nihat Zeybekci Bakan oldu.

Zeybekci, ilk ziyaretini memleketi Tavas’a yaptı. Tavas’ın o dönemki belediye başkanı Turan Veli Akyol’un makamında abdestini aldı ve Cuma namazı kılmak için belediye binasından çıktı. Bu arada, bakanın nerede namaz kılacağını kimse bilmiyor. İl ve ilçe teşkilatından yüzlerce insan belediye binası önünde bekliyor.

Herkes Zeybekci’nin Denizli’ye gideceğini sanıyor. Makam otomobili hareket etti. Ardından biz takibe başladık. Otomobil bir camiye yanaştı ve Zeybekci camiye girdi. O’nun camiye girmesiyle birlikte zaten Cuma namazı başlamıştı. İnanın yüzlerce kişi, abdest bile almadan camiye akın etti. Amaçları yüzlerini Zeybekci’ye göstermek. Gösterdiler de…

Bu yalakalar her yerde…

Etrafımızı sarmış durumdalar. Bunlar Cumhurbaşkanı’ndan, bakanlara, milletvekillerinden belediye başkanlarına, daire müdürlerinden işadamlarına kadar… Herkese hata yaptırır. Her hatadan sonra da, “SİZ HARİKA GİDİYORSUNUZ” derler. Çünkü yalaka sadece kendini düşünür.

Bu memleketin yalakalık sorunu korona virüsünden bile tehlikeli.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Kaan   -  Bağlantı 31 Mayıs 2020, 13:24

ARKADASLAR NEDEN HEP GÖZÜNÜZ İLE GÖRMEDİĞİNİZ KONULARDA YORUM YAPMA VEYA KALEME ALMA İHTİYACİ DUYUYORSUNUZ.ADAMLARİN EVDEN CİKARKEN ABDESTLENMEDİGİNİ NEREDEN BİLİYORSUNUZ VEYA NAMAZ VAKTİNE YAKİN ORADA ABDEST ALİP BEKLEMEYE BASLAMADİKLARİNİ NEREDEN B

ahmet   -  Bağlantı 31 Mayıs 2020, 13:09

Herkes yorum yapmış abdest almadıklarını nereden biliyorsun, kul hakkına giriyorsun vs. Olay hakkında hiç bir bilgisi olmayan ve buraya yorum yapanlar: siz nereden biliyorsunuz abdest aldıklarını?

Soner   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 23:58

Abdest almadıklarıni nebiliyorsun herkesi kendingibi sanıyorsun

İsmet   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 23:40

İnsanlar abdest alırken sizi çağırsınlar.ucundan tutmak istersiniz belki..havlunun..

Mutlumesut   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 20:08

Bence yalakalik konusunda ve yalaka insanları tanımlarken dogru denebilir. Ama gozunle gormeden emin olmadan insanlara abdestsiz demek kul hakkina girer. Vebali büyük olur.

Irfan YILDIZ   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 17:09

Cuma gunu dışarı cikan,gönlü namazda olan zaten silahini kuşanır, cuma gunu namazdan evvel abdesti ya dibi tutmayan alir, yada böyle hikayeler dinleriz…

alpmerosman@hotmail.com   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 13:56

Çok doğru söylüyorsun aynısının bir benzerine bende şahit oldum. Birebir yaşadım şahit oldum. Çok merak eden varsa ıspat ederim .

Catalan   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 12:00

2013 Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli AKYOL değildi.

Hüseyin   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 10:37

Ne yapsınlar.alışmışlar.toplumun parazitleri onlar.

Suleyman Gurcan   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 09:30

Bence bu yazida suizan yapmişsiniz.Abdestsiz namaz kilinmayacgini bu milletin sarhoşlari bile bilir.Yuzlercesi abdestsiz derken vebal altindasiniz.Dini degerleri bu kadar hafife almayalim.

Gokhan   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 08:29

Çok haklısın

Hamza Türk   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 08:19

Her alanda yalaka karakteri aynı.İş alanında yalaka çok,ne garipler var işe ihtiyacı olan yalakalar yüzünden işsiz kalan.

Ersin   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 01:47

Vau yalaka vay

Tavasli   -  Bağlantı 30 Mayıs 2020, 00:17

Fikrinize saygılıyım, bir büyük hatanız var Zeybekçi evet bakan olduğunda ilk ziyareti Tavas’a yaptı ve o dönemin belediye başkanı Mehmet karabay idi bknz Nihat Zeybekci bakanliginin açıklandığı tarih 26 Aralık 2013dur. Ziyareti de akşam yapmistir

Metin Paç   -  Bağlantı 29 Mayıs 2020, 22:16

Adamsın adammmm.

Kamil   -  Bağlantı 29 Mayıs 2020, 15:45

ya sürekli sallıyorsunuz, köşe yazısı değilde hikaye kitapları yazmalısınız, tarafsız hikayeler yazmayı tercih ederseniz başarılı olacağınıza inanıyorum.

berat   -  Bağlantı 29 Mayıs 2020, 09:53

ferah kardeşim sen kimi yalamaya başladın hayırlı işler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı