REKLAMI GEÇ

“ATATÜRK’Ü SEVİYORSAN SENİNLE NAMAZ KILARIM”

11 Kasım 2022 Cuma

İlçe Müftülüğü’nün otomobili ile bir mahalleye ziyarette bulunan müftü, soluğu kahvehanede aldı. Otomobil resmi plakalı ve içinden bir kişi çıkıyor. Kimse müftü olduğunu fark etmiyor bile. Selam verip vatandaşın yanına oturan müftü kendini tanıtıyor.
Koyu bir sohbet kavak ağacının gölgesinde. Vatandaşın biri müftüye, “Müftü Bey, Atatürk’ü seviyor musun?” diye sordu.
Müftü Bey ise, “Elbette Atatürk’ümüzü seviyorum. Çalıştığım kurumu da Atatürk kurmuştur. Ben müftü olarak Atatürk’ü tartışmam. Devletimizin kurucu lideri ve bizlerin bu toprakları da özgür yaşamasına vesile olmuş kurtarıcı başımızdır” diye yanıt verdi. Vatandaş, konuşmasına devam etti;
“Atatürk’ü seviyorsan seninle namaz kılınır Müftü Bey.”
Ulusumuzun, Anadolu topraklarının en önemli ortak değeri olan Atatürk, vatandaş ile müftü arasında yine bağ kurmuş, birbirlerini anlama konusunda katkı vermişti.
Bu yıl 10 Kasım anmalarına, sosyal medya paylaşımlarına hiç dikkat ettiniz mi? Muhafazakar olarak bildiğimiz bir çok kişi ve kurum Atatürk ile ilgili olumlu ve güzel paylaşımlarda bulundu. Atatürk, toplumun birlik ve beraberliğini bir kez daha perçinledi.
Eyyy Diyanet İşleri Başkanı; “Atatürk’ü seviyorsan seninle namaz kılarım” diyen köylü vatandaşın, temsilcin olan müftüye söyledikleri, müftünün vatandaşa verdiği yanıta bir bak..
Eyyy Diyanet; Halkın gözünde Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinden uzak bir görüntü veriyorsun. Sen de değiş artık. Ulus devlet kavramının öneminin arttığı bu zaman da ulus devletin temelini sapa sağlam kuran Atatürk’ü sen de sev artık. Sen de, Cuma vaazlarında Atatürk’ü ve O’nun hedeflerini, O’nun dünya görüşünü anlat. Anlat ki; Toplumsal uzlaşmaya, milli birlik ve beraberliğe katkı ver..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Salih   -  Bağlantı 12 Kasım 2022, 07:28

Müftü için veya Atatürk için namaz kılınmaz. Sadece Allah rızası için kılınır. Nasıl hayvan keserken bismillah diyoruz. Allah için kesilmeyen kurban yenilmez. Allah için kılınmayan namazda namaz olmaz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı