REKLAMI GEÇ

BUNUN ADI VATANA İHANETTİR: HEPİMİZ KATİLİZ

25 Nisan 2021 Pazar

Toprağımızı, havamızı ve sularımızı kirletiyoruz. Vatan topraklarının işgal edilmesi için emperyalist güçleri ya da düşmanı beklemeye gerek yok.

Evet bu devletin de milletin de beka sorunu var. Doğamızı vahşice kullanıp kirletirken büyük bir katliama da hepimiz ortak ve tanık oluyoruz. Büyük Menderes Nehri’ni gören vicdan sahibi herkesin yüreği sızlıyor. Adına türküler yakılan, şiirler yazılan Büyük Menderes Nehri’ni sonunda bataklığa çevirmeyi başardık.

Devlet Su İşleri (DSİ) sulama sezonu geldiği için Işıklı Barajı’nın suyunu kesip Menderes yatağına can suyu vermez oldu. Onlarca yerleşim yerinin kanalizasyon atığı suya dökülüyor. Evsel atıklar, zirai ilaç atıkları bir zamanlar suyu içilen Büyük Menderes’i ‘Bataklık Nehrine’ dönüştürdü.

Devletimizin, yerel yönetimlerin ve maalesef duyarsız insanlarımız yüzünden büyük bir çevre katliamı yaşanıyor. Bunda hepimiz az ya da çok sorumluluğu var. Göz göre göre doğa katliamı yapılırken ‘dur’ diyemeyen gerek sivil inisiyatif gerekse devletimizin yetkili birimleri büyük günahın mimarları oldu.

El birliği ile Büyük Menderes Nehri’ni öldürdük ve ekolojik dengeyi bozduk. Doğada yarattığımız tahribatı düzeltmek belki de yıllar alacak. Eğer doğaya verdiğimiz ağır tahribatı düzeltemezsek doğa bizden öyle bir intikam alacak ki; KORONAVİRÜS benzeri salgın hastalıklara, daha fazla kuraklığa, herkes hazır olsun.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

hd   -  Bağlantı 2 Mayıs 2021, 15:27

Nehirleri kirleten fabrikalara önlem alınmadığı sürece bu sıkıntı her zaman devam edecektir.

İsmail   -  Bağlantı 27 Nisan 2021, 00:10

Bende bir ciftci olarak diyorumki israf edilen bir somun ekmegin dogaya maliyeti 1 ton su ona gore

hüseyin kara   -  Bağlantı 26 Nisan 2021, 14:37

YAZIKLAR OLSUN nehirde yaşayan canlıların hayatını kaybetmesini kınıyorum fabrikalar daha FAZLA PARA KAZANACAK diye dere de nehirde yaşayan canlıların hayatını hiçe sayarak tabiatı CANLI LARI YOKSAY ması KABUL etmiyorum EL insaf

kabuzer   -  Bağlantı 26 Nisan 2021, 10:07

Çocukluğumda içinde yüzdüğüm, balıklarını yediğim bu nehirde yaşam belirtisi kalmadı. Bir kaç fabrika sahibi daha ucuz mal üretmek uğruna atık sularını arıtmadan nehire saldığı için.

M.ali özhan   -  Bağlantı 25 Nisan 2021, 22:55

Vahsi sulama sistemine son verilmeli bilincli tarim yapilmali egitim verilmeli köyluye ciftciye, ciftcinin mali para etmeli . git gide dunya coraklasiyor Bu topraklar bize Allahin emaneti bir sonraki nesillere temiz birakmaliyiz.

Eren 20   -  Bağlantı 25 Nisan 2021, 21:48

Birgün gelecek insanoğlu paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak ama ne zaman. Çevre katliamı tamgaz devam.

şefkat   -  Bağlantı 25 Nisan 2021, 21:43

ya evladım ben niye katilim? nehri kirletenler katil. onları kurtarmak için hepimiz deme.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı