REKLAMI GEÇ

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KARARTMAYALIM

17 Temmuz 2020 Cuma

Türk medyasının sıkıntıları ya da çalışan basın emekçilerinin sıkıntılarından söz etmeyeceğim. Sektörün sıkıntısı Türkiye’de hemen her alanda zaten yaşanıyor…

Korona, Ayasofya, 15 Temmuz, ekonomik kriz, siyasi çekişmeler vs…

Türkiye, aylardır hatta yıllardır bu konuları tartışıyor. Doğal olarak bizim Türk basını da gündeme göre hareket ediyor. Basının sorunları imiş, suni gündemmiş, şuymuş, buymuş bu konulara girmeyeceğim.

Yalnız gözden kaçan bir konu var. Bizim Türk basını da istemeyerek bile olsa gençlerimizin geleceğinin karartılmasına belki de aracılık yapıyor (!)

Uzun zamandır dikkatimi çeken bir konu var. İnanıyorum çoğunuzun da dikkatini bu konu çekmiştir. 14-15 ya da 16-17 yaşlarında genç kızlarımızın evden kaçtıkları ya da kayıplara karıştıklarına dair haberleri sık sık basında görüyoruz.

Gencecik evlatlarımızın fotoğrafları manşetleri süslüyor. Burada amaç, kayıplara karışan genç kızın basın yoluyla yüz tanıtımını yapıp, bulunmasını sağlamak. Bunları haberleştiren basın mensubu ile basın-yayın organının hiçbir art niyeti yok.

Buraya kadar tamam…
Asıl sorun bu haberlerden sonra başlıyor. Evden kaçan genç kızın haberi ve fotoğrafları internet ortamında arşivleniyor. Arama motorlarında yıllar sonra da bu kişilerin isimleri ve fotoğrafları çıkıyor.

Biraz düşünün; Aradan yıllar geçmiş genç kızımız olgunlaşmış yuva kuracak ya da işe girecek. Eşi ya da işvereni, iş arkadaşı bu kişinin ismini ve fotoğrafını internet ortamında gördü. Ki, görme olasılığı zaten çok yüksek. İsterse aradan 10 yıl geçsin arşiv unutmaz…
Peki, ondan sonra ne olacak? Kişi işsiz kalabilir. Kişi, eşinden ya da nişanlısından ayrılabilir. Bunun sonucunda da toplumsal ve bireysel sorunlar çığ gibi büyüyecektir.

DEĞERLİ TÜRK BASINI;
Lütfen evden kaçan genç kızlarımızın haberlerini yaparken fotoğraflarını buzlayalım, isimlerini açık yazmayalım. Belirttiğim nedenlerden dolayı bir çocuğumuz yaptığı ufacık hatayı yıllar sonra büyük bir bedel olarak öderse ülkemiz, geleceğimiz ve o kişinin ailesi, kendisi için ağır olur.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı