REKLAMI GEÇ

Devletin kaymakamı

17 Aralık 2020 Perşembe

Devletine bağlıdır Türk halkının çoğunluğu. O devlet bazen can yaksa da, devleti yönetenler ayrımcılık yapsa da, “KUTSALDIR” Türk halkının çoğunluğuna göre devlet.

Ne kadar devlete isyan olursa olsun, isyan eden de devletin daha demokrat, daha güçlü, daha özgürlükçü, daha adaletli olması için mücadele eder bizim ülkenin insanı.

Hele hele son yıllarda Irak, Suriye ve Libya gibi ülkelerde yaşananlar devletin önemini daha da arttırdı. Güçlü devletin önemi salgın hastalık ortamında da bir kez daha arttı. Ekonomisi ve demokrasisi güçlü ülkelerin, halklarına nasıl pandemi yardımı yaptığını gıptayla izliyoruz.

2002’den sonra devlet yöneticileri daha çok devlet ciddiyetinde yönetimlerle değil, siyasi söylemlerle gündeme geliyor. Hatta birçok vali, iktidar partisinin il başkanı, birçok kaymakam da ilçe başkanı gibi hareket ediyor. Durum böyle olunca da, devlete kırgınlık oluyor.

Bir yılı aşkın zaman önce Çal İlçesine Selin Sarı isimli kaymakam atandı. 19 bin nüfuslu şirin ilçenin tarihinde ilk kez kadın kaymakam görev aldı. Aslen Rizeli olan Sayın Sarı, salgın hastalık ortamına rağmen kendini sevdirdi. Bilindiği gibi salgın hastalık ortamında fazla insan hareketliliği olmuyor. Bunu özellikle belirtmek istedim. Devletin gülen ve güzel yüzü oldu. Çal da onu bağrına bastı.

Yerel yönetim, muhalefette siyaset yapanlar, iktidar temsilcileri, sivil toplum, köylü, yaşlı, çocuk, genç; Kısacası, herkesin kaymakamı olmayı başardı. Sayın Selin Sarı’yı tanıyınca bir kez daha anladık ki; meğerse ne kadar özlemişiz böyle devlet yöneticilerini.

Demek ki, yağcılık yapmadan da, iktidara koşulsuz biat etmeden de devlet yöneticiliği yapılıyormuş.
Sayın Denizli Valisi Ali Fuat Atik, sizden ricam var. Lütfen Çal’ın kaymakamına destek olun. Destek olun ki, daha çok motive olsun. Bu ülkenin sadece halkı ve devleti düşünen insanlara gerçekten çok ihtiyacı var.

Sayın kaymakamın referansını, geçmişini bilmem. Samimiyetim yok. Kendisini 1 yılı aşkın zamandır gözlemliyorum. İltifatları da, övgüleri de hak ediyor.

Başarılı insanları onurlandırmak, motive etmek ve yolunu açmak geleceğin çağdaş ve gelişmiş Türkiye’sinin de yolunu açmak demektir.

Yolun açık olsun çocukların devlet anası, gençlerin devlet ablası Sayın Selin Sarı.

Genel olarak devlet yöneticileri aleyhine yıllardır çok yazdım. Ne kadar özlemişiz devletimizin bir temsilcisi hakkında güzel ve olumlu yazı yazmayı. Bu ülkede Selin’lerin sayısı arttığında kazanan ülkemiz olacak.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Mimar Serdar Arkan   -  Bağlantı 19 Mart 2021, 01:28

Ben Selin hanimi bir gün Denizli’de esnaf ziyaretine geldiğinde tanimiştim.çok hanfendi kibar düzgün ve Çalişkan bir kaymakam çal ilçesi olarak biz çok seviyoruz başarilar diliyorum..

Ömer Çopur   -  Bağlantı 18 Aralık 2020, 17:22

Vali olarak görürsem de şaşırmam, çalışkanlık daha ileri mutlaka götürür

Muammer Alptekin   -  Bağlantı 18 Aralık 2020, 15:08

Çok değerli ve içten birisi olduğu taa Dünyanın öbür ucundan Sydney’den hissediliyor Kaymakamımızın. Ayrıca gazeteci arkadaşımızında belirttiği gibi, tam bir devlet ana şevkatinde kucaklayıcılığı ayrıca taktire layık, tam Liyakat Sahibi birisi.

Kazım Dalarslan   -  Bağlantı 17 Aralık 2020, 20:41

Sn.Dr’um çok doğru söylüyorsun başarılı olanlar görevden derhal alınıyor burası TR

Çağrı Öncel   -  Bağlantı 17 Aralık 2020, 14:58

Türkiye’de hiç bir başarı cezasız kalmaz diye bir söz var umarım kaymakam hanımın başarılarından birileri rahatsız olmaz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı