REKLAMI GEÇ

Koronayı tüfekle vurdu

3 Eylül 2020 Perşembe

Çal’da bir bağ evi…
Tee Denizli’den, yani 65 kilometreden gelmiş bir grup gergin ve stresli doktor oturuyor bağı evinde. Doktorları misafir eden bizim Çallı kardeşlerimiz, mükemmel bir sofra hazırladı. Geçen Mart ayından beri devam eden pandemi stresi çok germiş bizim doktorları. Çal’ın temiz havasında, etrafı çam ağaçlarıyla çevrili bağ içindeki bağ evinde rahatlamak istiyorlar.

Doktorlar mutlu. Uzun zamandır böyle bir ortam da oturmuyorlardı. Çal’ın halk ozanı İsmail Magat, kısa sap ve uzun saplı bağlamasıyla döktürüyor. Gecenin karanlığı kendisini iyice hissettirdi.

Ve.. Bir anda olan oldu. İki el tüfek sesi. Doktorlar bir anda sağa sola baktılar ve tüfeği ateşleyen bizim Koca Çallı, “Vallaha havada iki tane korona gördüm, vurdum onları. Siz rahat olun doktor beyler..” diye bağırdı.

Bu duruma herkes gülümsedi, kahkahalar atıldı. Dee gidi deee. Bizim Koca Çallı korona virüsünü havada giderken tüfekle vurmuştu. Doktorlar unutamayacakları bir akşam yaşadılar ve sabaha karşı Denizli’ye döndüler.

Korona ile mücadelede çok yol alındı. Her şey tam normale döndü derken, vakalarda yine patlama oldu. Eğitim, sağlık, ekonomi hayatın her alanında motivasyon eksikliği, yarını bilmezlik hakim.

Arkadaş neden düğünleri serbest edersiniz? Bizim yaşadığımız bölgede bir tane korona vakası kalmamıştı. Hep o düğünlerdir bu günlere neden. Devlet onca önlemler aldı, halk bedeller ödedi. Değer miydi hiç düğün uğruna koronayı yeniden hortlatmaya?

Havada uçan koronayı bizim Çallı tüfekle vurup doktorları güldürdü, onları mutlu etti. Ancak, bu kafayla sanırım tüm sağlık çalışanlarını da, kendimizi de fazlasıyla üzeceğiz.
Lütfen tedbiri elden bırakmayalım.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Serkan canbaz   -  Bağlantı 4 Eylül 2020, 10:48

Bir sağlık çalışanı olarak eklemek istiyorum
Maskesiz asla hiç bir ortamda bulunmamalıyız
Düğün dernek gibi etlinliklerde de mesafe kuralına çok dikkat etmeliyiz
Bu virüsü ancak tedbirlere riayet ederek birlikte yeneceğiz

aydın   -  Bağlantı 3 Eylül 2020, 17:14

çok etkileyici.tüylerim tiken tiken oldu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı