REKLAMI GEÇ

O camiler kapatılmalıdır

21 Temmuz 2020 Salı

Bizim toplumun en önemli sorunlarından biri ön yargı.

Haber ve köşe yazılarının bile başlığına bakıp, haberin içeriğini okumayan çoğunluk başlığa göre yorum yapıyor, hatta karalama kampanyası bile başlatıyor. Hatta canım ülkemin canım insanları hiç tanımadıkları insanlar için bile karakter analizi yapabilirler.

Yazdığım bu yazının başlığına bakıp şahsımı din düşmanı ilan edenler bile olabilir.

Çoğunluğu Müslüman olan canım ülkemde, ‘Din’ kırmızı çizgilerimizden. İnsanlarımız özgürce ibadetlerini yapıyor. Ülkemin hangi bölgesine cami lüzum olursa hayırseverlerimiz hemen harekete geçiyor.

Bir süredir araştırma yapıyorum. Denizli’nin küçücük mahallelerinde cami sayısının fazlalığı dikkat çekiyor. Örneğin, nüfusu 1200 olan bir mahallede 7 cami var. Nüfusu 850 olan başka bir mahallede ise 5 cami bulunuyor. Cami başına 5-6 cemaat düşüyor.

Devletimiz, camilerde görevli her imama maaş veriyor. Her caminin elektrik ve su gideri oluyor. Bazı camilerin birbirine mesafesi 200-300 metre civarında.

Bir gün ismini yazamayacağım müftü ile bu konuları konuştuk. Müftü bey dedi ki; “İhtiyaç fazlası camilerimiz devletimize büyük yük. Küçük bir mahallede 7 adet bulunan cami sayısını 2 ya da 3’e düşürsek müftü olarak önce beni din düşmanı ilan edenler olacaktır. Bu korku yüzünden ihtiyaç fazlası camileri kapatamıyoruz. Çünkü, toplumsal baskıdan korkuyoruz.”

Bir gün Almanya’da yaşayan gurbetçi mahallesine geliyor. Mahalledeki camiden ezan sesi yükselmiyor.  Çünkü, cami ihtiyaç fazlası ve cemaati de yokmuş. Durum böyle olunca bir süre kapalı kalmış. Bizim gurbetçi hemen yetkili yerleri aramış, “Ben her gün ezan sesiyle uyanmak istiyorum. Açın bizim camiyi” demiş.

Kısa süre sonra cami açılmış, imam ataması yapılmış. Oysa, yakınlarda iki cami daha varmış. Denizli Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı yaşanan bu soruna çözüm bulmalıdır. İhtiyaç fazlası camiler kapatılmalıdır. Bireyler duygusal olabilir ama devlet duygusal olmaz. Ben size sadece Denizli’den örnek verdim. Türkiye genelinde binlerce fazla cami vardır. Fazlalıklar kapatılırsa imam sıkıntısı da yaşanmaz.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Ali ÇİDEM   -  Bağlantı 21 Temmuz 2020, 11:39

Burada Osmanlı modeli ihtiyaç oluyor, Osmanlı döneminde paralı cami görevlisi yok, namaz kılınacak vakitte cemaatin içinde bilgili, imamlığa – müezzinliğe gönüllü kim varsa o geçer görevi ifa ederdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı