REKLAMI GEÇ

Severiz ‘ak’ rengi

15 Ekim 2020 Perşembe

Ak, kar gibi nesnelerin rengidir.

Severiz ‘Beyaz’ anlamına gelen Ak’ı. Bayrağımızın iki renginden biri de Ak’tır.

Saflığı, temizliği temsil eder Ak renk. Bozulmamış değeri kaybetmemektir Ak.

Hatta kutsal bile sayılır bu renk.

İktidarımızın adı da Ak’tır.

Alkol sevmeyenlere göre milli içkimiz olan ayranın rengidir Ak.

O renk, rakının da rengidir yani. Kısacası Ak, Türkiye’nin rengidir.

Eğer Ak, bu kadar önemli ise bizim hayatımızda; neden öldürüyor? Azerbaycan’a saldıran Ermenistan bile sahte rakıdan verdiğimiz ölümleri bir günde vermiyor.

2 yıl öncesiydi, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan aynen şunları söyledi; “Yüksek alkol fiyatları önümüzdeki dönemlerde toplumsal sorun haline gelecek. Vergiler anormal yüksek. Bölgemizde de üzüm ve şarap üretimi yoğun. Üreticiye kilogram bazında destek verilmeli. Böylece hangi fabrikaya ne kadar üzüm verildi ortaya çıkar. Vergiler de düşürülürse insanlar alkol üretmek zorunda kalmaz. Üstelik, devlet üzüm üretimi ile alkol üretimini kayıt altına aldığında daha çok vergi toplar. Böyle giderse, insanlar merdiven altı üretime yönelir ve bu da toplum sağlığını tehdit eder.”

Evet, aynen bunları söyledi Sayın Akcan. Peki, Akcan’ın bildiğini ve öngörüsünü devletimiz göremedi mi? Elbette onlarda görmüştür.

Fakat bizim, AK iktidar, Ak içkimiz başta olmak üzere her türlü içkiden yüksek vergisini almaya devam ederken, yüksek vergilerle adeta içenleri de cezalandırıyor.

Bu topraklar Ak rengi çok sever. Kırmızı ile Ak’ın hep yan yana durmasını isteriz. Kıvırmaya gerek yok. Birçoğumuzda severiz hani Ak rakıyı, kırmızı şarabı v.s.

Geçtiğimiz günlerde de yazdım; “Milleti kimyager yaptınız, düşürün alkol fiyatlarını” dedim. İşin özeti; Eğer geçmek istiyorsan ölümlerin önüne alkol üretimi ile tüketimini kayıt altına al Ak kardeş. Düşürün vergi oranlarını, seven içsin ama sağlıklı içsin. Sevmeyen zaten içmiyor.

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

musa   -  Bağlantı 16 Ekim 2020, 09:54

.. Bu nasıl bir düşüncedir adı üstünde alkol alkol bunun sağlıklısımı olur bildiğin yavaş yavaş öldüren zehir.Vergi ette sütte gıdada düşsün desen anlarım.senin niyetin başka

uğur cimentepe   -  Bağlantı 15 Ekim 2020, 18:24

ağzınıza sağlık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı