REKLAMI GEÇ

Sözde CHP’liler kime hizmet ediyor?

5 Ocak 2021 Salı

2007 yılıydı. Şimdiki adı Demirören olan Doğan Haber Ajansı’nda çalışıyorum. Denizli İl Müftülüğü, “Kutlu Doğum Şöleni” adı altında bir siyasi partiyle beraber Çınar Meydanı’nda etkinlik düzenledi. Yıllar sonra FETÖ’cü olduğu belirlenen imamın yönettiği çocuklardan oluşan koro ilahiler söyledi. “23 Nisan Bayramı’na alternatif kutlama yapılıyor” diye tepki gösterenler de çoğunluktaydı. Çınar’daki ekinliği haberleştirdim, o dönemde yayında olan Radikal Gazetesi bu etkinliği manşetten gördü.

Birlikte çalıştığımız Ramazan Çetin ile ilginç bir haber daha yaptık. Okuma yazması olmayan emekli bir imamın eşi kitap yazmış. “Tayyip’i üzmek Allah’ı üzmektir” isimli kitap camilerde ücretsiz dağıtıldı. Kadının evine gittik. Denizli’nin oldukça değerli bir semtinde büyük bir bahçe içinde 3 ya da 4 ev vardı. Hapsi de onlarındı. Bizim emekli imam ile ev hanımı olan eşi 30 yılda dünyanın servetini yapmıştı.

Ardından Ramazan Çetin bir haber daha yaptı. Tavas’ın Nikfer beldesinde, 4 cami olmasına rağmen Atatürk İlköğretim Okulu’nda kadınlara yönelik vaaz ve dini söyleşi yapılmıştı. Ramazan da bu etkinliği haber yaptı. Yani, kamuoyunun gözü önünde olup bitenleri biz sadece basın yayın yoluyla aktardık ve medyada geniş yer bulan haberlerimizde övündük. Yaşananlar haber değeri de taşıyordu ama asla e-muhtıra verilmesi için neden değildi.

GENELKURMAY HAREKETE GEÇTİ
Denizli’de yaşananların benzerleri Şanlıurfa, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep ve Mardin gibi illerde de yaşanıyordu. Ve bir gün ortalık karıştı. Genelkurmay e-muhtıra vermişti. Denizli’den yaptığımız haberlerde e-muhtıra için delil olarak gösteriliyordu. Diyordu ki Genelkurmay;
“Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur.”

Bundan sonrakileri biliyorsunuz, ortalık karıştı. FETÖ’cüler Genelkurmay’a verdiler gazı, laiklik endişesine kapılmalarına vesile oldular. E-muhtıra verilmesine neden olarak o dönemde AK Parti’nin ekmeğine yağ sürdüler. Düşüşe geçen Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki parti seçimlerde patlama yaptı. Halk, “Sivil yönetimden yanayız” mesajını net bir şekilde verdi. Yıllar sonra Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kaldırıldı. Hatta bu etkinliğin bal gibi FETÖ etkinliği olduğu iyice ortaya çıktı. Ama sinsi FETÖ amacına ulaşmıştı. Belki de, 2016 hain darbe girişiminin temelleri atılıyordu.

CHP İÇİNDEKİ ‘DERİNLER’ HAREKETE GEÇTİ
Fikri Sağlar durup dururken neden o açıklamaları yapma gereği duydu? Can Ataklı gibi sosyal demokrat ve Atatürkçü olduğunu söyleyen gazeteci büyüğümüz neden gündem oldu? Acaba derin CHP, Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden başkan olması için harekete mi geçti?

Dün FETÖ’nün yaptığını şimdi bunlar mı yapmak istiyor? Kesin olan şu ki; Kesinlikle derin CHP yine harekete geçti. Nasıl gündem değiştirdiler yine. Laiklik, demokrasi kaygısını bahane edip mensubu olduklarını iddia ettikleri partilerini nasıl hançerliyorlar ama…

Asgari ücretli, emekli, memur verilen zamları beğenmiyor, hayat pahalılığı giderek artıyor ve CHP’li olduğunu iddia edenler geçmişte defalarca gördüğümüz gibi yine harekete geçip düşüşe geçtiği söylenen iktidarın ekmeğine yağ-bal sürmeye başladı. Durmadan gündem değiştirip AK Parti’den kopan oyların geriye dönüşü için mücadele ediyorlar sanki..
Benden bu kadar, yorum sizin..

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 7 Ocak 2021, 03:53

Yerel Seçim de takılı kaldılar Ekrem de Mansur da takılı kalıyorlar bir Rehavet var Chp de hala o Yerel Seçim çoskusunu unutamamış insanlar var.Gösterecegiz Göreceğiz Ayakta uyuyun gibi laflarla olmaz geniş bakın çerçeveye insanlar ne diyor diye…

Bilal   -  Bağlantı 7 Ocak 2021, 03:44

Her Partiden yüzde 5 lık değişim beklesin ayrıca yüzde 2 lık bir kopma olacak yüzde 50 ila yüzde 49.50 arasına değişiyor Chp nin yüzde 55 yapabilmesi için Akp nin hamlelerine hissetmesi lazım o da çok zor adamların kasmadı hala Yerel Seçim de…

Ramazan   -  Bağlantı 6 Ocak 2021, 10:15

Siz de degirmene su taşımışınız gibi geldi
Şu an Fikri Sağların yaptığı gibi

Problem bilgi ve tanıma eksikligi
İdeoloji meslek galine gelmiş çoğu zaman kazanç kapısı bizim gibi ülkelerde
Kolay gelsin…

derin   -  Bağlantı 6 Ocak 2021, 03:06

katılıyorum.

ender   -  Bağlantı 5 Ocak 2021, 19:36

Bay Kemal gider ise Recep Tayyip Erdoğan gider.
Gitmesin diye uğraşıuor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı