REKLAMI GEÇ

VE MEDYA MAYMUNLARI YARATTI

3 Aralık 2020 Perşembe

Adamın biri doktora gider ve der ki; “Doktor bey hiç sevgilim yok.”
“Neden yok sevgilin, neden korkuyorsun?” Diye, sorar doktor.
– İşim gereği olmuyor sevgilim.
-Peki, işiniz ne?
-Sirkte fillerin götünden ayrılmıyorum, sıçtıklarını temizliyorum.
-O zaman işinizi bırakın.
-Olmaz doktor bey. Siz bana gösteri dünyasından ayrılmamı söylüyorsunuz.

* * *

Koskoca siyasetçiler, ekonomist olduklarını söyleyenler, koca koca profesörler, aydın geçinenler, entelektüel birikiminin tavan yaptığını sananlar…
Bu ülkenin gerçek entelektüellerine, aydınlarına, işini ciddi yapanlara haksızlık olmasın. Onları ayırıyorum. Ben size medya maymunlarından söz ediyorum. Daha doğrusu, ‘medyanın yarattığı maymunlar’ bizim konumuz.
Kimdir bunlar?
Şimdi; bu tipler 3-5 gün yüzlerini televizyonda gösteremediği zaman kaşınırlar, rahatsız olurlar. İlla gösterecekler yüzlerini. TV yöneticisi gündem belirler, gündem ne olursa olsun her konuda bilgisi vardır bunların.
“Bu işi uzmanına sormak gerekir” demezler. Gazeteciliği bile gazeteciden iyi bilirler. Hatta biraz sıksan, hayatlarında buğday tarlası görmemiştir ama ülkemin çiftçisinden daha iyi tarımdan anlar bunlar. Biraz daha gaz ver, Fatih Terim bile futbol konusunda ellerine su dökemez.
Salgın hastalıkla mücadele konusunda da uzman bunlar. Bazen frenleri tutmuyor ve uluslararası ilişkiler, terörle mücadele uzmanı da oluyor bunlar. Daha yüzlerce örnek verebilirim.
Bu tipler; yani medya maymunları iktidar cephesinde de muhalefet cephesinde de mevcut. Sayıları da azımsanacak gibi değil. İktidar cephesinde yer alanlar, Reis ne dediyse sonuna kadar savunuyor. Hatta Reis, Beyaz’a Siyah dediyse O Siyah’tır. Asla, beyaz diyemezler.
* * *
Gelelim, muhalefet adına konuşan medya maymunlarına…
Onlarda sadece eleştirmek için konuşurlar. TV’de eleştirince görevlerini yaptıklarını sanırlar ve vicdanen çok rahatlarlar. Canlı yayınlarda kaza da yapabiliyorlar. Çünkü ne kadar etkili konuşursa, ne kadar bağırırsa ertesi günü başka bir TV kanalından canlı yayın teklifi geleceğini bilir.

Ve… Canım ülkemin canım medyası, sonunda medya maymunlarının sayısını arttırdı. Gösteri dünyasından ayrılmak istemeyen insan tipleri çoğaldı. İnanın tartıştıkları konular bu toplumun çoğunluğunun umurunda bile değil.
Çünkü millet geçim derdinde!..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı