REKLAMI GEÇ

TOPLUMDA PANİK

21 Ekim 2011 Cuma

Halkımız moralsiz olarak yaşamaya devam ediyor ve bazı gerçekleri de yaşayarak öğreniyor .
Kardeş kardeşle
Baba oğluyla,
Komşu komşu ile kavgalı,aileler şiddet olayları ve boşanmalarla bir bir dağılıyor.
Binlerce dava ,icra takipleri ve suçlarla mahkemeler çalışamaz durumda,
Gerginlikler,çelişkiler ve beslenme yetersizliği nedeni ile hastaneler ağzına kadar dolu,
Vatandaşın bankaların esaretine girip kullandığı ve borçlandığı
750.000.000.000 ,00 TL sebebi ile haciz ve kuyruklarla boğuşuyor,
Adliyeler,hastaneler ve bankalardaki bu yığılmalar ve kuyrukları
İzaha gerek yok.Bu görüntü Türkiye’nin fotoğrafı olup ve ülke sosyal sıkıntıyı ve toplumsal patlamayı yaşıyor anlamına gelmektedir.
Kendimizi aldatmayalım.Olayları tersinden yorumlamayalım İşsizlik,teror,milli gelirdeki adaletsizlik,cari açık ,dış ticaret açığı sosyal ve toplumsal olaylar çok önemli.PKK nın eylemleri kalleşce şehir ve kırsalda çığırından çıkarak gencecik insanlarımızı ,asker ve polisimizi her gün şehit ediyor.
Temel ihtiyaç ve tüketim maddeleri olan doğalgaz,elektrik,gıda et ve akaryakıt gibi mallar arka arkaya zamlanıyor.Çalışanların gelirleri ortada ve işçi ve memura öngörülen zam 0ranı ise %3+%3 olarak düşünülüyor.
Ülkenin gerçekleri bunlar iken Somali,Libya.Filistin ,İsrail,Irak,Tunus ve Suriye gibi ülkelerin özel sorunları ile uğraşıyoruz.Kendi sorunlarımızı çözmek yerine bu işlerle enerjimizi tüketiyoruz..
Hedef belli ; Osmanlının son yılları gibi,gelişen ve güçlenen ülkemizin önünü kesmek.terörle ekonomisini çökertmek ve toprakları parçalamak ve sonunda Büyük Orta Doğu projesini hayata geçirerek bölgeye hükmetmek.
Başımızın belası terörün kaynağını devlet biliyor vatandaş olarak biz de biliyoruz..Geçmişte “çekiç güç”uçaklardan PKK ya yardım malzemeleri attığını ve Alman.Yunan,Fransız ve Amerikan subay ve Askerlerinin çatışmalarda yakalandığını unutmayalım.Neden halen gerçekleri bile bile bu olaylara duyarsız kalıyoruz.
İsrail’in bir askerine karşı 1027 Hamaslı’yı serbest bırakması ders alınacak bir takas örneğidir.İsrail benim bir tek askerim çok çok kıymetlidir ve dünyaya bedeldir anlamını taşımaktadır.Biz de kaçırılanlar ile şehit edilenlerin durumunu herkes gibi izliyoruz.
Yaşadığımız bu hain terör olaylarının gerçek ve somut amacı Türkiye Cumhuriyetini tahrik ederek mindere çekip,sert karşılık vermesini sağlamak ve Kuzey Irak’a girmesini ve bölgede kanlı çatışmalara sürüklenmesini sağlamaktır..Doğal Olarak buradan siyasal sonuçlar çıkarıp ,uluslar arası zeminlere ve Birleşmiş Milletler’e olayları taşıyarak barış gücü adı altında asker gönderilmesini istemek gibi art niyetlerinin olabileceğini düşünmek gerekecektir.Böyle bir süreci yaşatmak isteyen güçlerin amacını anlayabiliyoruz
Ülkemiz olarak bu tuzağa düşmeden,hukuk kuralları içinde Ülkemizi bölmek isteyen ve İnsanımızı ,Askerimizi ve Polisimizi kalleşce şehit eden gerçek katilleri etkisiz hale getirmek ve adalete teslim etmekten başka bir çaremiz olamaz.Dünya devletleri şu gerçeği bilmiyorlar.Doğu ve güneydoğu da meydana gelen bu terör olayları sadece Türkiye ye zarar vereceğin sanıyorlar.
Tam tersi ,bu olaylar bu işi destekleyenlerin elinde de patlar ve dünyanın sorunu halini alır ki… o zaman da son pişmanlık fayda getirmez..

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı