REKLAMI GEÇ

Çetin, UYGUN olamaz mı?

21 Ekim 2009 Çarşamba

Denizlispor ligin sekizinci haftası oynanırken Nurullah Sağlam’ın istifası ile hocasız kaldı. Şimdilerde hoca arıyor Horoz’un kurmayları. Yönetim Kurulu toplantısından “Yerli ya da yabancı olabilir ama acele etmeyelim” kararı çıktı.

Buradan bende bir tespitimi sizlerle ve Denizlispor’un kurmayları ile paylaşayım istedim. Mevcutlarla idare edilemez mi? Geçen yıl Ali Yalçın hocanın ayrılmasının ardından Ümit Kayıhan gelene kadar takımı eski adıyla PAF yeni adıyla A2 Takımı antrenörü Yaşar Işık ile Genel Menajer Özhan Çetin hazırladı. Hatta o dönemde ligin fit takımlarından Kayserispor ile Denizli’de karşılaşıldı ve Denizli o günlerin flash takımı Kayseri’yi Denizli’de 1-0’la geçti. Kurtar’ın ayrılmasından sonra ise takımı iki hafta yardımcı antrenör Tuncay Özbek çalıştırmıştı.

Diyeceğimi yukarda söyledim aslında. Bu hafta takımı yine aynı ekipler çalıştıracak ve Kasımpaşa karşısına da onlar çıkaracak. Bunu da deneyelim diyorum ben. Yedek kulübesinde Özhan Çetin, Tuncay Özbek ve Yaşar Işık olacak. Antrenörlerin diploması takımın başında Menajer Özhan Çetin.

Aynı durumu 2.5 yıl önce yaşayan Sivasspor, Alman Werner Lorant’ın ayrılmasının ardından görevi geçici süreyle takımı 3.5 yıldır genel menajerlik görevini yürüten Bülent Uygun’a verdi. Geçici süre zamanla kalıcı oldu ve Uygun Sivas efsanesini yarattı. Hem Sivas gibi bir takım ortaya çıktı, hem de Türk futbolu Bülent Uygun gibi bir değerin farkına vardı.

Denizli’de de aynı model uygulanamaz mı? Yılların tecrübesini yaşayan antrenörler Yaşar Işık ve Tuncay Özbek’le birlikte Genel Menajer Özhan Çetin bu takımı hiç değilse ilk yarı sonuna kadar çalıştırmalı. Bu yöntem denenmeli. Çetin, Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu. Son iki yıldır bu oyuncularla yatıyor, bu oyuncularla kalkıyor. Her şeylerini biliyor. Takımı sanırım bu kadar çok hoca değişikliği içinde en iyi tanıyan odur diye düşünüyorum.

Şimdi bazı çevreler özellikle medya ve antrenörler bana bu yazımdan dolayı tepki göstereceklerdir. Ben sadece bir tespitimi sizlerle paylaşıyorum. Bu bir tespit ve tekliftir. Teklif bizden uygulama kabul görürse sizden.

Olur mu olmaz mı, denemeden kimse bilemez…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı