REKLAMI GEÇ

ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEM

13 Mayıs 2009 Çarşamba

8 – 9  yaşından bu yana iyi bir futbol izleyicisi olmaya çalıştım. Yaş oldu 37. Ben bu kadar çekişmeli geçen, kimin düşeceği kimin şampiyon olacağının hala belli olmadığı bir lig hatırlamıyorum. Bu çekişmeli ligde şampiyonluk için üç takım yarışıyor. Beşiktaş, Sivas ve Trabzon. Avrupa’ya gidebilmek için üç takım yarışıyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursa. Ligde kalmak için 8 takım yarışıyor. Ankara, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankaragücü, Antalyaspor, Denizlispor ve Konyaspor. İki takım hariç herkesin bir amacı var ligde. Kim düşecek kim kalacak sorusu ise tam bir muamma.


 


HER HAFTA BİR FİNAL


Süper Lig’in bitmesine 3 hafta kala, şampiyonluk yarışı yapan 3 takımı ve ligde kalma mücadelesi veren 8 takımı zor maçlar bekliyor. Gerek şampiyonluk yarışında, gerekse de ligde kalma mücadelesinde büyük çekişmenin yaşandığı ligde, son 3 haftaya girilirken, özellikle alt sıralarda yer alan takımların puanlarının birbirlerine yakın olması, yarışın daha da çekişmeli geçmesine neden oluyor. Uzun zamandır liderlik koltuğunda oturan Sivasspor’dan geçen hafta kaybettiği puanlar sonrasında liderliği devralan Beşiktaş, büyük bir avantajı eline geçirirken, Trabzonspor da bu iki takımı takibini sürdürüyor. Hemen hemen her haftanın takımlar açısından ”final” havası taşıdığı ligde, düşmesi kesinleşen Hacettepe’nin ardından diğer iki takımı belirleyecek maçlar, futbolseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.


 


DENİZLİ LİGDE KALIR


Gelelim ilimizin takımı Denizlispor’a. Denizlispor’un önünde de diğer takımlar gibi zorlu üç maç var. Önce içeride Ankara, ardından deplasmanda Ankaragücü ve son olarak evimizde Beşiktaş. Başkan İpek, işin son maça kalmayacağını önümüzdeki iki haftada kurtuluşumuzu ilan edeceğimizi söylüyor. Yani çözüm belli. Ankara’yı yen. Ankaragücü’nü yen ligde kal. Başka bir çözümde yok aslında. Diğer takımların maçları tabiî ki önemli ama. Hiç o işlere girmeden elimize kağıt kalem almadan yapılacak iş bu. Yaparsın 41 puan. Bakarsın keyfine. Bende Başkanımız gibi düşünüyorum. Bu takıma inanıyorum. Kendi evimizde şimdiye kadar kraldık. Bundan sonrada aynı olacak. Büyük takımlar dışında kimseye mağlup olmadık Denizli’de. Ankara maçını bence kazanırız. Ankaragücü’nü de deplasmanda yenecek gücümüz var. Yeter ki gol ayaklarımız gününde olsun. Roberts, Banguara ve Angelov deplasman maçlarında gününde olduklarında neler yapabildiklerini Trabzon ve İ.B.B maçını 2-0 kazandıklarında çok iyi görmüştük. Bu üçlü Ankaragücü maçını da alıp gelecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Tabi bu iki kurtuluş maçında taraftarımızı da büyük görev düşüyor. Denizli Stadı tam bir karnaval havasına bürünmeli. Ayrıca Ankaragücü maçına da çok sayıda taraftarın gideceğini düşünüyorum. Taraftarımızın da desteği ile inşallah bu iki maçtan yüzümüzün akı ile çıkıp Süper Ligde olmaya devam ederiz. Herkes inansın yeterki… 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı