REKLAMI GEÇ

Eleştiri tamam ama, birazcık insaf

22 Ekim 2009 Perşembe

Onlar günü kurtarmayı düşünmediler.
Onlar bir olan borcu 10 yapmadılar.
Onlar sadece isim yapmış diye milyarlarca lira para alan ayakları transfer etmediler.
Onlar geleceğe yatırım yaptılar.
Onlar borç ödediler.
Onlar kapısına kilit vurulan ve yanlış stratejilerle şimdilerde alt liglerde olanlardan olmadılar.
Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Ali İpek ve yönetiminden bahsediyorum tabiî ki. Zamana bakalım. Göreve geldiğinde 22 trilyon olan borç şimdilerde sadece ve sadece 4 trilyon. Kaldı ki bu rakam sezon sonuna kadar sıfıra inecek deniyor. (Üç büyüklerin borçlarının milyon dolarlarla anıldığı bir ortamdayız)

Yüksek para alan birçok oyuncu ile yollar ayrıldı ve yerlerine genç oyuncular monte edildi. Ayrıca bonservisi elinde olan oyuncular alındı. Transfer zamanı menajerler genelde devre dışı bırakılarak prim ya da komisyon adı altında alınan paralar kulübe kaldı.

Alt yapıya büyük önem verilerek, geleceğe yatırım yapıldı. Denizlispor hiçbir döneminde alt yapıdan bu kadar çok oyuncuyu A takım bünyesinde barındırmamıştı. (Engin Memişler, Fatih Yiğen, Cenk Gönen gibi)

Belki de birçok Süper Lig takımında olmayan tesisler (Zafer Katrancı döneminde başta Yurdal Duman olmak üzere birçok kişinin emeği geçmiştir) geliştirildi ve tam bir Horoz Yuvası haline getirildi.

Son 5 yılda bir sezon hariç hep düşmemeye oynandı ve belki de hep son haftalarda ligde kalındı bunu kabul ediyorum. Ama yukarıda saydığım önemli işler başarı değildir de nedir?

Yenilenen yönetim geleceğe daha da umutla bakarken, kendilerinin de kabul ettiği hoca şanssızlıkları yaşadılar. Şu an gelinen noktada ise taraftarlar “Yönetim İstifa” sloganları atıyorlar.

Futbolda dünün olmadığı sadece bugünün olduğu bile burada bir kez daha ortaya çıkıyor. Sen ne yaparsan yap sürekli başarılı olmak zorundasın. Geçmişi ne yazık ki anında unutuyoruz.

Ali İpek son yaşanan olayda haklıdır ya da haksızdır, yaptığı yanlıştır doğrudur onu tartışmıyorum. Ama bu kadar çok işin altına imza atan bir spor adamını, bir anda spor çevrelerinin eleştiri bombardımanına tutmasına ve yerin dibine sokmasına bir anlam veremiyorum.

Şu an takım bir geçiş döneminde ve toparlanmaya çalışıyor. Böyle bir ortamda kısır çekişmeler, maksatsız eleştiriler ve desteksiz bırakmalar sadece ve sadece Denizlispor’a zarar verir başka bir işe yaramaz.

İpek ve yönetiminin neler yaptığına bakılmalı ve neler yapacağına inanmalı ve desteklemeliyiz. Evet futbolda bugün önemli ama, geçmişi de unutmamalıyız. Eleştiri tabiî ki yapılmalı ama birazcıkta insaflı davranmalıyız.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı