REKLAMI GEÇ

Horoz 6 alır Denizlispor’a stad yakışır

6 Mayıs 2009 Çarşamba

HOROZ 6 ALIR – YENİ STAT YAKIŞIR


 


Uzun bir aradan sonra tekrar yazılarımla karşınızdayım. Günlük hayatın verdiği koşuşturma içinde sitemize ve size yeterince vakit ayıramayınca bir süreliğine aldığımız kararla köşe yazılarımızı siteden kaldırmıştık. Ama hasretinize dayanamadık ve yeni bir kararla yeniden sizlerle olmaya karar verdik. Bundan böyle genelde spor ağırlıklı yazılarımla sizlerle olacağım. Değerli arkadaşım, sevgili ortağım, site yöneticim Sedat Kurt eminim sizlerle sürekli olmam için baskısını üzerimden eksik etmeyecektir. 


BU TAKIMLAR NASIL DÜŞMEMEYE OYNAR


Denizlispor – Eskişehirspor karşılaşması haftanın belki de en zevkli geçen karşılaşmalarından biri oldu. Bu yıl Denizli’nin her maçı final maçı gibi. Tribünde izleyiciler hop oturup hop kalkıyorlar. Bu maçta diğer maçlar gibi oldu. Sonuçta 3 – 2’lik galibiyet yeşil siyahlı takımın gelecek haftalara daha umutla bakmasına neden oldu. Rakibini de ateşin içine attı. Maçı izlerken kulağımda radyo diğer maçları da dinliyorum. Denizli – Eskişehir maçını TRT Radyo 1’de bizlere aktaran spiker Hüseyin Başaran’ın kurduğu bir cümleyi sizlerle paylaşayım. Başaran diyor ki “Bu iki takım o kadar iyi ki bu takımların düşmemeye oynadığına insanın inanası gelmiyor” gerçekten de öyleydi. Futbol böyle bir oyun işte.


İKİ MAÇ 6 PUAN


Maçı bence taraftar kazandırdı. Maç sonrası Teknik Direktör Mesut Bakkal’da benimle aynı görüşte idi. Bunca yıldır Denizlispor maçlarını izlerim. 2005’teki son maç olan Fenerbahçe maçı dışında böylesine coşkulu ve tek yürek seyirci görmedim. Harikaydılar. Hafta içi Başkan Ali İpek’in “Tek yürek olalım” çağrısına uydular. Kaldı dört hafta bu dört haftanın iki haftası Denizli’de. Biri ununu elemiş eleğini asmış Ankara, diğeri ise şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş’la. Deplasman maçları ise bizim gibi düşmeme mücadelesi veren Ankaragücü ve Fenerbahçe ile. Yani daha lig bitmedi. Bir ay daha var ve en az hata yapan ligde kalacak. Ben Denizlispor’un kalan maçlarında 6 puan daha alarak ligde kalacağına inanıyorum. Bence Ankaragücü ve Ankaraspor’u yeneriz. Bu iki maçta bizim ligde kaldığımızı ilan etmemizi sağlar.


BİR SAATTE ÇIKARSINIZ


Maçtan sonra malum Pazar günü olduğu için haftalık Pazar alışverişini yapmak için yola koyuldum. Ama ne mümkün ilerlemek. Maç olduğu gün, özellikle Lise Caddesi, Çınar ve civarında trafik kilitleniyor. Yaya olarak stadı terk edenler, aracıyla gelip stat etrafına park yapanlar hep birlikte yola çıkıp bu karmaşayı hep birlikte sağlıyorlar.  Yollar insandan geçilmiyor. Trafik Arap saçı. Bu durum maçla ilgisi olmayan vatandaşları da isyan ettiriyor. Bir ucundan bir ucuna arabayla 20 dakikada gidebildiğimiz Denizli’de maç sonrası stattan çıkıp evlerimize gitmek bir saati buluyor. Yapıldığı zaman belki de kent dışında olan Denizli Stadı, kent büyüdükçe içeride kalmış. Artık yeni bir stat şart gibi gözüküyor. Yerel seçimler öncesi, mevcut Belediye Başkanı Nihat Zeybekci dahil tüm adaylar seçim vaatlerinde “Yeni stat yapacağız” cümlesini ağızlarından düşürmedi.


ZEYBEKCİ VE YENİ STAT


Sırada icraat var. Başkan Zeybekci yeniden görevde. Ben kendisinden en kısa zamanda bu konuyla ilgili icraat bekliyorum. Yol belli. Birçok örneği var. Bu örneklerden yola çıkarak, çağdaş, ekonomisi, turizmi ve tabi ki Denizlispor’u ile tüm ülkenin göz bebeği kentlerinden biri olan Denizli’ye çok büyük değil, 30 bin kişi kapasiteli modern bir stat yakışır diye düşünüyorum. Bu konuda da Başkan Zeybekci’den bir adım bekliyorum. Projeleri içinde saydığı bu stat bu kente Denizli’ye, Denizlispor’a yakışır. Gençleştirme operasyonunu uygulayan ve bu konuda başarılı da gözüken Denizlispor, kim bilir bu atılımla belki de gelecek sezon Sivas ya da Kayseri’nin yaptığı gibi zirveye oynayabilir.      

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı