REKLAMI GEÇ

PAMUK ELLER CEBE

24 Haziran 2009 Çarşamba

Denizlispor ligi istediği yerde bitirdi. Aslında sezon başı istenilen yer burası değildi, ancak zaman içinde şartlar burada bitirmemizi sağladı. Bu bir başarı mı? değil mi? Lig bitti bunun tartışması hala bitmedi. Kısıtlı bütçe, genç kadro, sadece salt taraftar desteği (maddi anlamda yöneticilerin verdikleri, naklen yayın ve iddia gelirleri dışında başka bir kurum, kuruluş ya da kişi beş kuruş para vermedi) ile bu yer büyük başarıdır. Ligin bitimine 4 hafta kala düşmeye aday 10 takım arasından sıyrılmakta her baba yiğidin yapacağı şey değildir.

Lig bitti. Bakkal ile anlaşma sağlanamadı. Yerine daha önceden tanıdığımız, bizi ve kenti iyi tanıyan Güvenç Kurtar zamanında yardımcı antrenörlük yapan ve geçen yılın ikinci yarısında Kocaeli ile inanılmaz bir çıkış yakalayıp şanssızlıklardan sonunu getiremeyen Erhan Altın ile anlaşıldı.

Sözleşmesi biten Murat Karakoç ve Selahattin Kınalı’ya şimdiye kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür edildi, bu oyuncularla yeni sözleşme yapılmayacağı açıklandı. Feridun Sungur, İlkay Demir, Ali Bayhan, Halil Arslan, Ozan Özkan, Zafer Çevik, Murat Korkmaz, Levent Canım, Ali Bayraktar ve Gökhan Güney’in sözleşmeleri fesih edildi (yada edilecek) Gelecek vaat eden genç oyuncular İsmail Baydil, Musa Sinan Yılmazer, Ali Helvacı, Sinan Kılıçaslan, Uğur Aktaş, Ersin Aslantoğ, Göksal Özkara, Muhammed Kuşkulu, Hasan Ali Acar, Muhittin Tekin ise isabetli bir kararla kiraya verilecek ki bu oyuncular gittikleri takımlarda pişip belki de Denizlispor’un geleceği olacak.

Şimdi transfer zamanı geldi çattı. Şimdi önceden belirlenen isimlerle anlaşma yolu aranıyor. İlk transfer Ahmet Cebe oldu. Ardından yönetimin açıklaması geldi. Federasyonun 6+2 yabancı sisteminde dışarıda kalan ve en az dakikayı alan sol bekte forma giyen Brezilyalı Carlos Alberto ile stoperde forma giyen Couto gönderildi. Yabancılardan Wechley, Bangoura, Roberts, Braga’nın sözleşmeleri sürüyor. Opsiyonu Denizli’de olan ve geçen sezon belki de ligde kalmamızda en çok yararı dokunan orta sahada Berberoviç ve forvetteki Angelov için Bulgaristan’ın Litex kulubüne bonservis paraları yatırıldı ve bu oyuncularda 3’er yıllığına Denizli’de kalmış oldu. Şimdi Carlos ve Couto’nun yerine iki yabancı daha alınacak. Biri stopere diğeri ise orta sahaya. Ki orta sahaya alınacak oyuncunun Başkan İpek’in açıklamalarından anladığımız iyi bir oyun kurucu olacağı şeklinde. Böylece yabancılar tamam olacak. Sol bek, sağ bek ve sol kanata birer adam daha alındığında kadro süper olacak kanaatindeyim. Zaten iskeleti korunan takıma yabancılarla birlikte toplamda 5 banko oynayabilecek adam alırsak işler seneye tıkırında gider.

Şöyle bir kadroya bakalım isterseniz;

Özden (Cenk)
? Sağbek
Wechley
Burak (Yada yeni yabancı)
Çağlar (Yada yeni yerli)
Bangoura
? yeni yabancı
Emin
Berberoviç
Angelov
Roberts

Tabi yabancıları 6+2 formülü ile dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. Böylece yedek kulübesi de canlanıyor. Daha bu takıma Caner, Güray, Engin, Douglas Braga, Ahmet Cebe gibi oyuncuları koymadık bile.

Geldik sözün bittiği yere EVET banko oynayacak 5 oyuncu alınmalı diyoruz. Yönetimde alacak. Ama nasıl alacak? Artık az öncede yazdığım gibi sözün bittiği yerdeyiz. Şimdi pamuk eller cebe zamanı. Yeni yönetim Salı günü belli olacak. Ama bu Denizlispor’a destek verecek sadece yönetimdeki 15 kişi ile sınırlı kalmamalı artık. İpek ve arkadaşlarına hepimizin yardım etmesi gerekiyor. Hepimizden kastım tüm Denizlidir. Yıllardır söyleriz dilimizde tüy biter ama aynı tas aynı hamam. Kalıcı akar gelir sağlayıcı projeler üretilebilir ve zaman içinde uygulamaya konulabilir. Ama şimdi sıcak ve taze paranın zamanı, çünkü transfer zamanı. Parayı bastırırsın istediğin oyuncuyu alırsın. Ama paran yoksa ortada kalırsın. Sıcak ve taze para için herkes elini taşın altına koymalı. Herkes karınca kararınca bir şeyler yapmalı. Çorbada tuzu olmalı. Ya da hemen gelecek yılki kombine biletlerden almalı. Bir tribüne sponsor olup ismini vermeli. Denizli’nin birçok hayırseveri var, iş adamı, sanayicisi var. Gelin Denizlispor’a akar gelir sağlayıcı tesis yapın. Anahtarını verin Denizlispor’a, isminiz ölümsüzleşsin. Örnekler çoğaltılabilir. Ben buradan sesleniyorum. Çok parası olan ya da olmayan, Denizlispor’u seven herkese çağrıda bulunuyorum. “HAYDİ PAMUK ELLER CEBE”

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı