REKLAMI GEÇ

ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI…

1 Haziran 2009 Pazartesi

Acısıyla tatlısıyla bir sezon daha geride kaldı. Şimdi artık kolları sıvama zamanı. Bugün yerel gazetelere baktım. Hala polemik peşinde olanlar var. Vay efendim, biletleri Beşiktaşlılara kim vermişmiş? Açık tribüne nasıl girmişlermiş? Vali neden sevinmişmiş? Bırakalım beyler bu polemikleri. Lig bitti. Şampiyon olan oldu, düşen düştü. Şimdi icraat zamanı.


 


Denizlispor 27 Haziran tarihinde top başı yapacak ve yeni sezona hazırlanmaya başlayacak. İç transferde başı pek ağrımayacak. Özden kalmak istiyor, bence kalmalı da. Diğer oyuncuların da sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Ancak Denizlispor için önemli üç isimle ilgili çabucak anlaşma yapmak gerekiyor.


 


Bakkal kesinlikle kalmalı


Bunlardan birincisi Teknik Direktör Mesut Bakkal. Bakkal’a teklif götürüldü ve hoca düşünmek için süre istedi. Bu süre zarfında hocamızı sıkıştırmalıyız. Göreve geldikten sonra yaptıklarını gördükten sonra bizim için en güzeli ve en iyisinin Bakkal olduğu gerçeği ortada. Birde tabiî ki daha önce sezon başı aldığı takımları zirveye oynattığı düşünülürse ve sezona Bakkal ile başlanır ve uzun soluklu bir anlaşma yapılırsa, bu genç kadro ile en az 3 yıl sorun yaşamadan tepeye oynarız. O yüzden Bakkal kalmalı. Kalması için ne gerekiyorsa yapılmalı.


 


Berberoviç ve Angelov’un bonservisi alınmalı


Ara transferdeki tüm takımların yaptığı transferler içinde en isabetli transferler olarak görülen Bulgaristan 1.lig ekiplerinden Litex’ten alınan orta sahada ön libero oynayan Dzemal Berberoviç ve golcü Emily Angelov ile opsiyonu Denizlispor’da olmak üzere kiralık olarak anlaşma yapıldı. Kiralık durumu bitti. Bu oyuncular eğer kulüpleri Litex’e bonservislerini alma opsiyonu olan rakam yatırılırsa 3 yıl daha Denizlispor forması giyebilecekler. Bu oyuncuları hemen Denizlispor’lu yapmalıyız. Bu rakam ne kadarsa hemen yatırılmalı. Çünkü bu oyuncular takımın iskeleti konumunda ve çok önemli oyuncular. Hatırlarsanız Denizlispor bu sezon deplasmandan 7 puan getirdi. Bu 7 puanın 6’sını Angelov aldı. İç sahada Angelov’un attığı gollerle kazanılan puanları hiç saymıyorum bile. Kulüpte şu an hali hazırda yatırılacak bonservis bedeli için para var mı bilmiyorum. Rakamı da bilmiyorum. Ama gerekirse bir kampanya yapılmalı ve bu oyuncular ivedi bir şekilde bonservisi ile birlikte Horoz’un oyuncusu olmalı.


 


Takviye yapılmalı


Bu üç önemli insanla yapılacak anlaşmanın ardından birkaç takviye ile gelecek sezon çok daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. İlk transfer yapıldı bile.  Almanya 3. Lig takımlarından Fortuna Düsseldorf’ta oynayan Ahmet Cebe ile anlaşma yapıldığını Genel Menajerimiz Özhan Çetin açıkladı. Orta sahaya bir iki tecrübeli adam daha alınmalı bence. Kanatlarda da sıkıntı yaşanmayacak hale gelirsek çok daha iyi olacağımıza inanıyorum. Tabi en doğrusunu bu takımın kurmayları İpek, Bakkal ve Çetin bilir. Bizimkisi naçizane fikirler sadece.


 


Akar gelir sağlanmalı


Gelelim en önemli soruna. Para para para…Dört büyükler dahil, herkesin yaşadığı bu sorun bizimde belimizi büküyor. Herkesin yıllardır söyleye söyleye dilinde tüy bitti. Denizlispor’a kalıcı akar gelir sağlanmalı diye. Ama niyeyse kimse bunun için bir çaba göstermedi. Ülkede çok örneği var. Bu örneklerden yola çıkılarak gereken yapılmalı. Bu örnekleri birkaç kez dile getirmiştim. Tekrar dile getirmek istiyorum. Mesela Kayserispor. Kayseri’de su abonelerinden Kayserispor için 1 lira para kesiliyor ve kimsede itiraz etmiyor. Sonuçta o kentte yaşıyorsun ve o kentin takımına ayda 1 lira vermek insanlar için çok önemli değil. Ayrıca Kayseri Fuarı’na girerken de 50 kuruş gibi bir rakam Kayserispor’a kalıyor. Bursaspor’un ve Trabzonspor’un işlettiği benzin istasyonları var. Burada top aslında Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’de diyebilirim. Zeybekci bu yukarıda saydıklarımı sağlayabilir. Denizli Belediye Meclisi, bu öneriler karşısında kayıtsız kalmaz ve gerekeni Başkan Zeybekci ile birlikte sağlar diye düşünüyorum. Kalıcı akar gelirin sağlanması ve kendi ayakları üzerinde durmaya başlayan Horoz, dengeleri sağlarsa Sivas’ın iki yıldır yaptığını yapar diye düşünüyorum. Zirveye oynayan bir Denizlispor’u bu kentte yaşayan, bu kentin ekmeğini suyunu tüketen, burada nefes alan herkesin isteyeceğini biliyorum.


 


Stadyum Gazetesi köşe yazarı arkadaşım Koray Karakış’ın da söylediği gibi VAR OLSUN HOROZLAR…   

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı