REKLAMI GEÇ

Uygun’un düşündürdükleri

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Futbol ülkemizde takip edilen birinci spor dalı. Herkesin tuttuğu bir takım var. Dört büyükler, az da olsa yaşadığımız, doğduğumuz ya da doyduğumuz kentin takımı. Bugünlerde beşinci büyük olmayı hedefleyen ve Anadolu’nun her yerinden destek alan bir takım var Sivasspor. Ve o takımın hocası kendisini Fenerbahçe’de iken gol atıp asker selamı verirken hatırladığımız, kimilerine göre antipatik, çoğumuza ise sempatik gelen bir yüz Bülent Uygun. 


 


Bülent Uygun, Sivas Menajeri iken, Lorant’ın istifası ile teknik direktörsüz kalan takımın başına geçti ve o gün bugündür başarıyla görev yapıyor. Uygun’u ilk kez canlı kanlı gördüğüm yer ise Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen kariyer günleri oldu. Başarısıyla dikkat çeken Uygun, öğrencilere bunun sırrını anlatmak için Denizli’ye geldi. Kendisiyle oturum öncesi sohbet etme imkânımız oldu. Son derece mütevazı ve beyefendi biri olarak sorularımızı yanıtladı. Konuşması etkileyici, vücut dilini iyi kullanıyordu Bülent hoca. Tüm basın mensuplarını kendine hayran bıraktı. 


 


Uygun, öğrencilerin karşısına da asker selamı ile çıktı. Takım olarak inançlarını anlattı. İnanmayla nasıl bir başarı kazandıklarını paylaştı. Türk insanın her zaman liderlik vasfına sahip olduğunu söyledi. ‘Şampiyon biziz ama birinci kim olur bilemem’ sözünü tekrarladı. Gönüllerin şampiyonu olduklarını bir kez daha yineledi.


 


Sivasspor takımı gerçekten de 20 milyon liralık bütçesiyle, yıllardır bu ligde güzellikler yaşatıyor. 16 haftadır lider. Hem puan farkı hem fikstür avantajıyla girdiği bir ortamda, inanarak, arzu ve coşkuyla şampiyonluğu Anadolu’ya getirmek istiyorlar. Uygun, “Bu  Anadolu için örnek bir proje olacak. Bunu da 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanarak kupayı kazanarak bu başarıyı elde etmiş olacağız. Bizim arkamızdan birçok takım takip edecek. Belki de gelecek yıllarda onlarca takım şampiyonluk için oynayacak” dedi.


 


Sivasspor Türkiye Ligi’nin Sevillası oldu. Sırada Valencia, Villarealler olacak takımlarda. Bu sözlerde sevgili dostum Selami Aydın’a ait. Selami dört büyükleri tutmayan Ankaragücü ve Denizlispor’a ilgi duyan arkadaşım, ülkede başa oynayacak birçok takımla birlikte ligin kalitesinin inanılmaz artacağı görüşünde. Yani o da aynı Bülent Uygun gibi düşünüyor.


 


Bende diyorum ki Denizlispor da neden şampiyonluğa oynamasın. Sivas bunun ışığını yaktı. Sırada diğerleri var. Ben gelecek yıl içinde Denizlispor’un da olduğu Kayseri, Bursa gibi takımların başa oynayacağını düşünüyorum.


 


Bülent Hoca’nın dediği gibi inanmak çok önemli. Ali İpek ve yönetimi, gençleştirme operasyonunun meyvelerini aldı. Seneye takıma birkaç tecrübeli oyuncu takviyesi ile başa oynayabiliriz diye düşünüyorum. Çıta yükselir, tüm kentte bu takımın arkasında durmaya maddi – manevi devam ederse, yıllar önce Kocaeli, G.Antep geçen sezon ve bu sezon Sivas’ın yaptığını neden biz yapmayalım. Ben inanıyorum, herkes inansın… 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı